avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin teren cu acte-probleme cu vecinii si/sau PRIMARIA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin teren cu acte-probleme cu vecinii si/sau PRIMARIA

Buna ziua!
Detin o suprafata de teren de cca 1200m , 8 m si jumatate latime, cu TITLU DE PROPRIETATE (de la bunicu) si INTABULAT (masurat de topometrist), toate actele incheiate prin NOTARIAT, din 2008.
Intrucat mi-au fost scosi tarusii care delimitau terenul, am apelat la PRIMARIE(anul acesta august-septembrie 2011), unde am facut o cerere de "GRANTUIRE" si am achitat o taxa, pt a veni comisia de la PRIMARIE sa-mi masoare si arate din nou suprafata de teren.
Au venit, au masurat si aratat locul (8 m si jumatate LATIME cum apare pe actele mele de INTABULARE) , iar eu mi-am facut gard pe latime (8 m si jumatate)exact unde mi-au aratat cei de la PRIMARIE. (Nu au fost chemati vecinii).
MENTIONEZ ca am plecat in strainatate, iar acum, am fost anuntat de un neam, ca vecinul, a cerut sa se remasoare terenul, caci lui ii lipsesc cativa metrii. El a cumparat terenul si din stanga , dar si din dreapta terenului meu(insa fara TITLU de PROPRIETATE, din cate stiu eu). Vecinul a solicitat remasurarea, deoarece el a cumparat de la fostii mei vecini terenurile(care verbal l-au informat ca au si ei cate 8 metri si jumatate latime) dar PRIMARIA nu i-a acordat decat 7 METRI (cica la toti detinatorii de terenuri) ca ei au intocmit in 2010 actele pt TITLU de PROPRIETATE.

INTREBAREA MEA ESTE : Exista vreo posibilitate ca vecinul sau PRIMARIA sa-mi micsoreze suprafata de teren(latime)?
Din cate stiu eu, daca se atinge de gardul/suprafata mea dde teren, este TULBURARE DE POSESIE.

Ce ma sfatuiti sa fac ?

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu recunoaste masuratorile topo emamarton emamarton Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori ... (vezi toată discuția)
Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)