avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract de achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract de achizitii publice

Buna ziua,

am 2 nelamuriri si sper ca cineva sa ma poata ajuta. O societate incheie contract de executie lucrari cu o institutie publica. Suma este modica, insa nu se face nicio documentatie tehnica/caiet de sarcii/invitatie din partea institutiei publice, etc. Mai mult, nu se incheie un contract de achizitii, ci contractul este facut de executant.

Prima nelamurire: Toate lucrarile pentru o institutie publica trebuie sa treaca prin achizitii publice sau xista situatii de exceptie? Daca da, care sunt acelea?

A doua nelamurire: ce trebuie sa prevada contractul de executie in acest caz si daca institutia publica era obligata sa faca documentatia de care am mentionat?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:06, 11 Octombrie 2011
V-ar putea ajuta art. 19 OUG 34/2006 :

Art. 19. - Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ, care în acest caz se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2).

O zi buna!
:D Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire caiet de sarcini si participare la licitatie ac72andrei ac72andrei Buna Ziua! O firma poate intocmi caietul de sarcini (necesar ptr o licitatie) ptr o institutie publica prin incredintare directa? Daca da, aceeasi firma va ... (vezi toată discuția)
Acte dosar achizitie directa seap ionut c ionut c Buna ziua! Lucrez intr-o instutie publica si as dori sa stiu ce acte trebuie sa cuprinda dosarul unei achizitii directe pe SEAP facuta din catalogul ... (vezi toată discuția)
Incredintare directa Elleny Elleny Imi poate spune cineva care sunt pasii si documentele necesare derularii unei proceduri de incredintare directa? Multumesc. (vezi toată discuția)