Ca angajator, am pierdut recent un litigiu cu un fost salariat, pentru unele sporuri salariale.
In hotarare este cuprinsa suma pe care o am de platit, calculata de un expert judiciar.
Suma este calculata prin aplicarea procentului de spor la salariul brut al salariatului.
Intrebare: eu ce platesc salariatului de fapt?
a) intreaga suma din hotarare
b) suma din hotarare minus impozit si contributiile sociale ce revin agajatului (si pe care eu trebuie sa le retin si sa le virez statului)?
Multumesc @xerex!
Ma tem insa ca, daca procedez asa, n-am sa-i platesc tot la ce sunt obligat si o sa ma execute silit pentru restul de bani.
Ar fi admisibila o lamurire de titlu? Ar fi indicata?
Exisa posibilitatea sa faceti o cerere de lamurire a dispozitivului, astfel incat sa solicitati instantei sa se pronunte despre ce fel de suma este vorba... bruta sau neta ...
in principiu, este vorba despre suma bruta in hotarare ... din aceasta se scad impozitul si contributiile sociale ce revin agajatului si pe care angajatorul trebuie sa le retina si sa le vireza la bugetul de stat ..
Daca nu aveti posibilitatea de a achita intreaga suma , puteti incheia un acord cu salariatul pentru a fi platita in rate.