avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare judecatoreasca: suma bruta sau neta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare judecatoreasca: suma bruta sau neta?

Buna ziua,

Ca angajator, am pierdut recent un litigiu cu un fost salariat, pentru unele sporuri salariale.
In hotarare este cuprinsa suma pe care o am de platit, calculata de un expert judiciar.
Suma este calculata prin aplicarea procentului de spor la salariul brut al salariatului.

Intrebare: eu ce platesc salariatului de fapt?
a) intreaga suma din hotarare
b) suma din hotarare minus impozit si contributiile sociale ce revin agajatului (si pe care eu trebuie sa le retin si sa le virez statului)?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
smeagull, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 10 Octombrie 2011
Suma fiind calculata la salariul brut,veti intocmi statul de plata cu calcularea tuturor retinerilor urmand sa-i achitati drepturile nete cuvenite.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Multumesc @xerex!
Ma tem insa ca, daca procedez asa, n-am sa-i platesc tot la ce sunt obligat si o sa ma execute silit pentru restul de bani.
Ar fi admisibila o lamurire de titlu? Ar fi indicata?
Exisa posibilitatea sa faceti o cerere de lamurire a dispozitivului, astfel incat sa solicitati instantei sa se pronunte despre ce fel de suma este vorba... bruta sau neta ...

in principiu, este vorba despre suma bruta in hotarare ... din aceasta se scad impozitul si contributiile sociale ce revin agajatului si pe care angajatorul trebuie sa le retina si sa le vireza la bugetul de stat ..

Daca nu aveti posibilitatea de a achita intreaga suma , puteti incheia un acord cu salariatul pentru a fi platita in rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariu ardeleandiana ardeleandiana buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca este corect : -la salarul de de incadrarea au fost adaugate sporuri pe luna aprilie precum prima paste 350 lei si alte ... (vezi toată discuția)
Concediu aferent anului 2014 ramo1305 ramo1305 Buna ziua, o intrebare referitoare la concediul aferent anului 2014: Este in regula daca angajatii unei firme si-au consumat deja concediul aferent anului ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi banesti- executare hot.judecatoreasca Radu Aura Radu Aura Buna dimineata! Avem de acordat drepturile banesti pe un an in urma unui salariat care a contestat in instanta dcz. de desfacere a CIM si a castigat. Eu am ... (vezi toată discuția)