avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura cu tva de la google
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura cu tva de la google

Buna ziua,
Daca fac publicitate pe google si primesc de la ei factura cu tva(ei fiind in Anglia) iar eu nu sunt platitoare de tva, aceasta prestare de serviciu intracomunitara? trebuie sa o declar undeva in 390?Deasemenea trebuie sa ma inscriu in registrul intracomunitar? Sunt obligata sa trec la tva ?Ce puteti sa imi spuneti va rog. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
anagrigorescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:03, 11 Octombrie 2011
inainte de a primi serviciile de la google aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri de tva intracomunitar si sa va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari.
de asemenea trebuie sa depuneti decl. 390 si decontul special de tva, formular 301 prin care veti plati tva 24% in romania.
google va emite o factura fara tva.

daca deja ati primit serviciul si nu ati parcurs pasii de mai sus, iar google a emis factura cu tva, veti primi o amenda pentru neinscrierea in ROI - de la 1000 la 5000 lei, o amenda pentru nedepunerea decl. 390, de la 1000 la 5000 lei si va trebui sa platiti si tva 24% care se aplica la intreaga factura emisa de furnizor (baza + tva).
Este posibil ca factura de la google sa fie cu tva de 24% pt ca ei s-au inregistrat ca platitori de tva in Romania. Chiar daca au sediul in Anglia, serviciul este posibil sa fi fost prestat de la sediul lor din Romania.
Verificati prima data acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva incasari google adsense ionescugg ionescugg Salutare, Acum am observat ca anul trecut am depasit cota pentru inregistrare ca platitor de TVA (eu sunt persoana fizica - nu sunt autorizat). Am avut ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Livrare de servicii ue cu sau fara tva AlexT. AlexT. Cand se factureaza livrarea de servicii in UE cu TVA....atunci cand prestarea de servicii se efectueaza pe teritoriul Romaniei?Este corect asa? De exmplu daca ... (vezi toată discuția)