avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata pensie alimentara

Buna ziua,
as vrea sa stiu si eu in cazul in care tatal copilului meu nu a platit pensia alimentara de 2 luni fiindca nu realizeaza absolut nici un venit(nu detine nici o proprietate pe numele lui este un om f. sarac), in urma unei plangeri penale si prin neplata in continuare a pensiei alimentare acesta poate ajunge sa faca puscarie?
Va multumesc anticipat,
Cu stima si respect,
Ioana
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:48, 11 Octombrie 2011
Nu poate sa faca puscarie daca nu lucreaza.
Art. 305 c.penal - Abandonul de familie
Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a uneia dintre urmãtoarele fapte:
[...]
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã [...], se pedepseste [...] cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã.


rea-credinta = realizeaza venituri dar nu plateste
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Venituri declarate eronat pt plata unei pensii alimentre mici ella2012 ella2012 buna, ca urmare a unei plangeri penale facuta la politie impotriva fostului sot pentru neplata pensie alimentare , acesta a dat declaratii eronate privind ... (vezi toată discuția)