avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Auto

Buna seara tuturor.Detin, un autoturism marca opel vectra,recent adus din uk.Doresc sa stiu,cat ar costa taxa de inmatriculare,pana acum circuland cu numere provizorii.De la R.A R. nu am obtinut nici un raspuns,datorita faptului ca nu i s-a facut identificarea.Masina este din 2006,motorizare diesel 1.9, euro 4, 154 CO2 cu filtru particule.Personal am gasit o informatie pe internet cum ca ar fi in jurul sumei de 1000 euro,datorita scaderii taxei auto.Mi se pare, iesit din comun sa platesti acesti bani pt caracteristicile masinii mentionate mai sus. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugeenn , utilizator 00:23, 23 Octombrie 2011
permiteti-mi sa va contrazic la valoarea taxei. masina este euro 4 ,cilindree 1900 cm, vechime 5-6 ani , emisii 154 , reducere catalizator ......cum sa fie numai 594.31 euro???
era cat ziceti dvs daca avea mororul de 1600 de cm.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Vasile Văcariu, Consilier juridic
Astazi,am aflat adevarul adevarat.Taxa este de 1300 euro+15 mil lei vechi restul de taxe care trebuiesc platite.Marti am programare,la R.A.R,multumesc tuturor care au contribuit cu raspunsuri.Cele bune.
La taxa de 1300 euro,s-a mai adaugat cateva sute de euro.In total e vb,de 1700 de euro calculul final de la Administratia financiara.E ca si cum banii ar fi culesi din pom.Ideea este pe ce principiu se calc. taxa asta.Cativa ani in urma,se descuraja aducerea masinilor vechi din afara.Acum lumea s-a conformat aducand masini cu o norma de poluare mai mica.Intr-un cuv la ora actuala ai masina mai veche platesti mai putin,e mai ap.de noua platesti mai mult.Interesant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul taxa auto de poluare supersudsrl supersudsrl Pentru o masina inscrisa pe o pers. juridica ANAF a calculat o taxa de 9492 lei.Mentionez ca este vorba de un autoturism care a fost inmatriculat prima data in ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare ford mondeo Myhai007 Myhai007 Buna ziua, miam cumparat un ford mondeo din 2005 emisii co2 166g/km diesel motor de 2198 cm3 tdi. As dori sa stiu cat costa prima inmatriculare. P.s. Este ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu mariusszoke mariusszoke Buna ziua, Ca sa fiu scurt si la obiect, am un Volvo S40, an 2000, 1.9 diesel, euro 2, neimatriculat, adus in tara de 3 luni pt suma modesta de doar 100 ... (vezi toată discuția)