avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Buna ziua,

Ca sa fiu scurt si la obiect, am un Volvo S40, an 2000, 1.9 diesel, euro 2, neimatriculat, adus in tara de 3 luni pt suma modesta de doar 100 euro(contract de vanzare cumparare).Cum pot plati celebrul timbru de mediu acum de 2200 de euro, oare chiar este reala aceasta taxa?????Este absoult aberant, normal ca nu am acesti bani, iar masina mea valoreaza maxim 1500 de euro, nici nu as mai putea sa o vand....Intreabarea mea este daca mai pot da statul in judecata sau mai pot face ceva pt ca e o suma foarte aberanta si ilogica...Oare chiar traim intr-un astfel de stat cu asfel de taxe???Nu putem face nimic?Nu mai avem drepturi???
Cel mai recent răspuns: mariusszoke , utilizator 19:28, 24 Martie 2013
Exista aceasta posibilitate. Probabil ca vor fi multe actiuni in acest sens. Ordonanta are multe elemente neconstitutionale in continutul sau...dar nu va rezolva problema de moment. Pe de alta parte nu inteleg de ce nu ati inmatriculat masina platind taxa veche. Stiati ca exista o taxa in vigoare in momentul achizitiei. Mai mult, exista un proiect supus dezbaterii publice legat de noua taxa de mediu chiar din momentul in care dumneavoastra ati achzitionat buclucasul Volvo...
Pai da dar conform previziunilor noului timbru din acel moment urma sa platesc o taxa de ~900 de euro, suma simtitor mai mica decat taxa care ma ajungea la 1600 de euro.De acceea am asteptat, insa tipic balbaielilor guvernante pe ultima suta de metri s-a scumpit indicele la masinile diesel asfel incat acum ajunge 2200 de euro.Si oricum sub orice forma nu sunt de acord cu nici una din aceste taxe orice suma ar fi, eu nu as fi dispus sa platesc.Ce ma intereseaza cel mai mult este sa am o baza solida pt un proces, sa stiu ca se poate si sa ma apuc de treaba.Este inandmisibil totusi sa platesti o taxa dubla cat valoarea masinii nu credeti?
Noi aici putem face doar simple speculatii daca se vor mai castiga sau nu procesele impotriva timbrului de mediu.
Efectiv nu poate sa stie nimeni ce va fi si daca se va castiga. Puteti incerca dvs (oricum veti fi printre primii) sa deschideti proces. Daca faceti asta sa ne tineti si pe noi la curent.
Apropo, cautati un avocat cat mai priceput si care sa stie despre ce e vorba. Procesul este unul mult mai complicat decat era pana acum!

Multumesc pt sustinere, va voi tine la curent cu ceea ce am sa fac :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru auto 2013 lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua Familia mea a achizitionat din Germania un autovehicul second hand, marca VOLVO V70 cu urmatoarele caracteristici, conform actului de identificare ... (vezi toată discuția)
E legala taxa auto pt cele inmatriculate inainte de 2007? deluc79 deluc79 Din punctul meu de vedere legea se aplica oarecum retroactiv, pt ca se refera la masini deja inmatriculate, adica inainte de 2007. Oare daca stia cineva la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste timbru de mediu larisa02 larisa02 Am vandut au autovehicul in martie 2013, inscris in Romania in 2006 ( euro 3, motor 1.7 diesel), pt care nu s-a platit taxa de inmatriculare. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)