avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... E legala taxa auto pt cele inmatriculate inainte de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

E legala taxa auto pt cele inmatriculate inainte de 2007?

Din punctul meu de vedere legea se aplica oarecum retroactiv, pt ca se refera la masini deja inmatriculate, adica inainte de 2007. Oare daca stia cineva la vremea respectiva ca va veni o taxa care sa il oblige pe proprietar sa scada din valoarea masinii numai ca sa o poate vinde, ar mai fi achizitionat un auto care sa aiba o taxa de 2000 de euro? Va dau exemplul meu: auto audi din 2005, cilindree 1968, diesel; conform celor difuzate la TV noul calcul prevede o taxa de 2000 euro numai dupa aceste criterii (an fabricatie, cilindree). Practic aceasta lege te impiedica sa schimbi masina pt ca la cat pierzi la ea nu mai merita sa faci o investitie si sa achzitionezi alta mai noua. Apropo e publicata in M.O. aceasta lege?

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu mariusszoke mariusszoke Buna ziua, Ca sa fiu scurt si la obiect, am un Volvo S40, an 2000, 1.9 diesel, euro 2, neimatriculat, adus in tara de 3 luni pt suma modesta de doar 100 ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare auto krystykv krystykv Buna ziua. Avand in vedere ca Romania a pierdut procesul la curtea Europeana cu taxa de inmatriculare , tot mai trebuie platita aceasta taxa ? Am si eu ... (vezi toată discuția)
Taxa auto eugeenn eugeenn Buna seara tuturor.Detin, un autoturism marca opel vectra,recent adus din uk.Doresc sa stiu,cat ar costa taxa de inmatriculare,pana acum circuland cu numere ... (vezi toată discuția)