avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Buna ziua.
Cum procedez daca am primit o factura din Germania (pe care s-au cumparat niste aparate de radiolocatie, sigilii si alte bunuri fara un regim special), dar nu este facturata si TVA, adica este trecuta doar valoarea neta.
Cum o inregistrez, cum o declar, platesc TVA in tara?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 22:08, 10 Octombrie 2011
in principiu inregistrati taxare inversa 4426 = 4427 si nu mai aveti nimic de plata in tara.
dar pentru aceasta trebuie sa fiti platitori de tva in romania si inscrisi in registrul operatorilor intracomunitari.
Sunt platitor de TVA si sunt inregistrat in ROI, dar am auzit ca aceasta metoda se aplica doar in cazul unor numite bunuri (cum ar fi masinile uzate, si alte cateva). Se poate sa imi comunicati un articol din codul fiscal care sa ateste acest lucru, ca eu nu am gasit asa ceva?
Va multumesc.
art. 157 cod fiscal
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), persoana impozabilă înregistrată conform art. 153 va evidenţia în decontul prevăzut la art. 156^2, atât ca taxă colectată, cât şi ca taxă deductibilă, în limitele şi în condiţiile stabilite la art. 145 - 147^1, taxa aferentă achiziţiilor intracomunitare, bunurilor şi serviciilor achiziţionate în beneficiul său, pentru care respectiva persoană este obligată la plata taxei, în condiţiile art. 150 alin. (2) - (6).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva datorat pentru achizitii intracomunitare in beneficiul propriu cristidum cristidum Se datoreaza statului TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri achizitionate in beneficiul propriu (bunuri pentru utilizare in interiorul societatii, nu ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie mijloc fix din ue alina1977 alina1977 O firma neplatitoare de tva, dar inregistrata in scopuri de tva pt prestari intracomunitare achizitioneaza un mijloc fix (laptop) din UE. Trebuie platit tva in ... (vezi toată discuția)
Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)