avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Ca PFA traducãtor-interpret autorizat de M.J. mai ...
Discuție deschisă în Traduceri

Ca PFA traducãtor-interpret autorizat de M.J. mai trebuie sã mã înregistrez ºi la O.N.R.C.?

Sunt Traducator-interpret autorizat, Persoana Fizica Autorizata si m-am inregistrat in iulie 2010 direct la Administratia Financiara de care apartin, in baza Autorizatiei de traducator-interpret eliberata de Ministerul Justitiei (Art. 4 din Lega nr. 178/14.sept.1997). Mi s-a eliberat un Certificat de Inregistrare Fiscala (CIF) si am fost asigurat ca pot desfasura legal activitatea de PFA in baza acestuia.
La inregistrarea la fisc, am precizat ca sediul activitatii de PFA este la adresa de domiciliu - proprietate personala, insa nu mi s-a solicitat sa precizez in ce spatiu (in cate incaperi) imi desfasor activitatea.
Intrebarea mea este: pentru deducerea cheltuielilor aferente spatiului pe care-l folosesc in scop PFA din totalul cheltuielilor de intretinere a locuintei (gaze, electricitate, apa, telefon etc.) trebuie sa ma inregistrez ca PFA si la Camera de Comert (si sa inchei un contract de comodat)? Sau pot sa deduc cheltuielile respective si fara aceasta formalitate?
Va multumesc pentru sprijin si astept cu interes raspunsul dumneavoastra,
Traducator-Interpret-Autorizat DVD
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:28, 28 Octombrie 2011
In aceasta situatie descrisa de dumneavostra sunteti doar persoana fizica care obtineti un venit care va fi impozitat depunand declaratia 200 si fi s-a dat acel certificat.
Daca vreti sa fiti PFA si sa aplicati toate reglementarile legale specifice, trebuie sa mergeti la registrul comertului si sa va inregistrati. Pentru asta va era necesara treaba cu spatiul si cu deducerea cheltuielilor.
Traducatorii autorizati desfasoara o profesie liberala care nu necesita inregistrarea la Registrul Comertului decat in conditiile in care se doreste adaugarea unui alt cod de activitate.
Pentru a putea deduce cheltuielile ocazionate de desfasurarea activitatii trebuie sa respectati urmatoarele proceduri:
1. Transferul contractelor de utilitati pe PFA (din experienta personala va spun ca nu renteaza decat pentru serviciile de telefonie si internet pentru ca tarifele ce vi se vor propune la gaze, apa si la electricitate vor mai mari, furnizorii considerandu-va persoana juridica).
2. Incehierea unui contract de comodat pentru masina (daca detineti) pentru a putea deduce asigurari, reparatii, etc.
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa adrian140 adrian140 Buna ziua . Dacă înființeze un PFA ptr meditatii acordare elevilor și am sediul in apartament (Nu deduc cheltuieli cu întreținere, curent etc) Se ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru utilitati intr-un pfa Endelus Endelus buna ziua, cum se poate deduce plata utilitatilor ( curent, gaze, internet, gunoi) de cate un pfa ( traducator autorizat) cu sediul declarat la adresa din ... (vezi toată discuția)