avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sanctiune pentru ofensa/jignire adusa functionarului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sanctiune pentru ofensa/jignire adusa functionarului public

Buna ziua. As dori sa stiu ce sanctiune primeste o persoana care jigneste sau aduce ofensa unui functionar public.Care este baza legala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:57, 10 Octombrie 2011
In functie de modul de savarsire a infractiunii, de calitatea persoanei (victimei)se incadreaza la ultraj (art. 239 c.p.) sau poate fi doar o contraventie .Consultati un avocat si expuneti cazul .
Poate fi cel mult ultraj.

Art. 205, 206, 207 din CP au fost abrogate.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)
Intrebare - plangere pentru calomnie Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua. Am o intrebare. Daca o persoana ma \'\'barfeste\'\' spunand lucruri jenante si total neadevarate asupra mea tuturor, eu ii pot face reclamatie din ... (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)