buna seara am si eu o intrebare mamei mele ia expirat buletinul in aprilie si deabea in luna octobrie ne-am dat seama cum se procedeaza in acesta situatie se plateste vreo amneda? va rog frumos raspundeti-mi
Din cate stiam eu se plateste o amenda din aprilie pana acum in octombrie e cam mult timp dar duceti-va la sectia de politie si interesati-va daca platiti vreo amenda sau nu.Sper sa nu dar va dau un exemplu viitorul meu sot i-a expirat in aprilie buletinul si a reusit sa si-l faca tocmai in iunie si a platit o amenda din cate mi-a zis cam de 100 lei.dar vede-ti si dvs acum bafta multa:)
Legea evidentei populatiei:
Art. 42. - Constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:
a) nerespectarea dispoziţiilor art. 15 alin. (1), art. 22 alin. (1), art. 23 şi art. 37 alin. (4), cu amendă de la 25 lei (RON) la 50 lei (RON);
b) nerespectarea dispoziţiilor art. 14 alin. (1), art. 17 alin. (1), art. 18 alin. (2) şi (3), art. 38 şi 39, cu amendă de la 40 lei (RON) la 80 lei (RON);
c) nerespectarea dispoziţiilor art. 24 şi 35, cu amendă de la 75 lei (RON) la 150 lei (RON).@
Alte discuții în legătură
Buletin expirat
stirbu67
Biroul de evidenta are obligatia legala de a verifica valabilitatea buletinelor?
Daca da, care este santiunea in cazul nerespectarii acestei obligatii (vezi toată discuția)