avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin expirat

Biroul de evidenta are obligatia legala de a verifica valabilitatea buletinelor?
Daca da, care este santiunea in cazul nerespectarii acestei obligatii
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:37, 19 Septembrie 2012
OUG 97/2005:
Art. 19
(1) Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor elibereaza o noua carte de identitate in urmatoarele cazuri:
...............
(3) Cu cel mult 180 de zile inainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, titularul sau reprezentantul legal al acestuia are obligatia sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate, ...........

Art. 43
Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
Este obligatia noastra, a posesorilor de carti de identitate de a verifica termenul de valabilitate al acestora in vederea evitarii situatiilor in care putem deveni contravenienti .;)
Dupa expirarea cartii de identitate sunteti anuntat printr-o invitatie, de catre lucratorii din cadrul politiei comunitare sau a celor de proximitate, ca termenul de valabilitate al cartii de identitate este expirat, dar firesc este ca fiecare cetatean sa cunoasca legile tarii, mai ales cele de care are strict nevoie. Obligatia cetateanului este ca inainte cu cel putin 15 zile inainte de expirare sa se prezinte la serviciul de evidenta pentru a solicita schimbarea buletinului de identitate.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin care expira ioana778 ioana778 Buna seara , am o intrebare referitoare la o problema . Sora mea ii expira buletinul in septembrie pe la mijloc , si vrem sa mergem la inceputul lui septembrie ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului alex90tca alex90tca Buna dimineata,am si eu o intrebare daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns.Parintii mei au cumparat in anul 2003 un apartament,respectivii adica vechii ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat sandu31 sandu31 ce amenda ma asteapta pentru buletin expirat la nivel de municipiu (vezi toată discuția)