avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea domiciliului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea domiciliului

Buna dimineata,am si eu o intrebare daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns.Parintii mei au cumparat in anul 2003 un apartament,respectivii adica vechii proprietari si-au cumparat la randul lor o alta locuinta numai ca sotul si unul din copii nu si-au schimbat domiciliul.Intre timp tatal adica vechiul proprietar a decedat si nu mai figureaza dar fiul lui inca domiciliaza ca primesc in cutia postala diverse plicuri citatii trimise de instante si multe altele.Am incercat sa dau de acest individ dar nimeni nu stie exact unde se afla.Cum pot rezolva aceasta situatie ca deja devine stresanta.Cum sa procedez?Se incadreaza aceasta fapta de neschimbare a domiciliului intr-un cod?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alex90tca , utilizator 14:20, 26 Noiembrie 2012
La anul problema se va rezolva de la sine ca le expira buletinele, daca n-or fi expirat deja.
Exista obligativitatea ca buletinul sa si-l schimbe in termen de 15 zile de cand datele se schimba, dar daca nu isi indeplineste aceasta obligatie, cel mult va lua amenda.. mica si aia.

OUG 97/2005

Art. 19
(1) Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor elibereaza o noua carte de identitate in urmatoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate care urmeaza a fi preschimbat;
c) in cazul schimbarii domiciliului;
2) In termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situatiile prevazute la alin. (1) lit. b)�j), titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate, prezentand documentele prevazute la art. 14

Art. 43
Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;

Mai exista varianta ca ei sa-si fi schimbat buletinele, dar in evidentele celor ce ii trimit corespondenta, sa figureze cu vechea adresa.

Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat sandu31 sandu31 ce amenda ma asteapta pentru buletin expirat la nivel de municipiu (vezi toată discuția)
Buletin facut tarziu bogdanirimia bogdanirimia buna ziua! as vrea sa stiu daca mi se va da amenda din cauza ca nu mi-am facut cartea de identitate la timp.eu am intarziat 2 ani deoarece am fost plecata din ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa pârâtului. MauraElena MauraElena Bună ziua , vă rog frumos să-mi răspundeți la unele întrebări dacă este cu putință: -Mă aflu în strainatate cu fiul meu , sotul meu a ... (vezi toată discuția)