buna seara am si eu o intrebare mamei mele ia expirat buletinul in aprilie si deabea in luna octobrie ne-am dat seama cum se procedeaza in acesta situatie se plateste vreo amneda? va rog frumos raspundeti-mi
Depinde de ''politica fiscala'' a primariei: bugetul are nevoie de bani, baza legala pentru aplicarea amenzii exista...
Insa este posibil sa nu fie amendata - sunt situatii in care functionarii de SPCLEP mai trec cu vederea din motive care tin de omenie.
Teoretic trebuia ca inainte cu 15 zile persoana in cauza sa se prezinte in vederea depunerii actelor pentru obtinerea unui nou act de identitate. Practic, daca explicati situatia cum ca nu a fost cu intentie si ca nu stati bine cu finantele, mergeti linistit ca e imposibil sa nu gasiti intelegere. Pe de alta parte in mod legal trebuia sa fiti cautat la domiciliu de politia comunitara insarcinata cu atributii de evidenta sau de sectorist, deci vina e la jumatate.
Buletin expirat
stirbu67
Biroul de evidenta are obligatia legala de a verifica valabilitatea buletinelor?
Daca da, care este santiunea in cazul nerespectarii acestei obligatii (vezi toată discuția)