avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de asociere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de asociere

Exista o modalitate de asociere (contract) intre doua persoane fizice pentru o activitate noncomerciala; este vorba in speta de infiintarea unui iaz de peste, o persoana detine terenul iar cealalta vine cu investitia in bani.
Cel mai recent răspuns: DASRANGE , utilizator 17:02, 13 Octombrie 2011
si cum se imparte venitul din exploatarea iazului? obtinerea de venituri devine activitate comerciala si va fi necesara inregistrarea fiscala a activitatii, implicit infiintarea unor srl/pfa/ii etc etc
Nu este vorba de obtinerea de venituri, nu se urmareste exploatarea comerciala a iazului .
Intrebarea este daca se poate incheia un contract intre cele doua persoane in conditiile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asimilare operatiuni persoana fizica cu operatiuni pfa danielstan31 danielstan31 Buna seara si bine v-am gasit. Sper ca ma puteti ajuta cu o intrebare mai complicata :sorry: (in incercarea de a imi lamuri un prieten). Acesta meu detine ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune si aplicarea prevederilor fiscale pt fiecare dintre asociati amx2103 amx2103 In cazul unei asocieri in participatiune intre doua entitati private (doua firme sau o firma si o persoana fizica) in care o firma va presta anumite servicii ... (vezi toată discuția)
Pfa actionar la o sc?? Alexandru8899 Alexandru8899 1. Poate o PFA sa detina parti sociale la o SC? 2. In caz pozitiv, poate PFA beneficia de dreptul de a utiliza in scop comercial un website detinut de SC, ... (vezi toată discuția)