avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asocierea in participatiune si aplicarea prevederilor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asocierea in participatiune si aplicarea prevederilor fiscale pt fiecare dintre asociati

In cazul unei asocieri in participatiune intre doua entitati private (doua firme sau o firma si o persoana fizica) in care o firma va presta anumite servicii iar cealalta (sau persoana fizica) va finanta mijloacele necesare activitatii as dori sa imi lamuresc cateva aspecte:
1. in cazul obtinerii de profit acesta va fi realizat de firma prestatoare de servicii dar cum se va face impartirea profitului si catre firma (persoana fizica) din asociere care a facut investitia initial si cum se va rezolva contabil si fiscal acest lucru?
2. in cazul in care dupa un anumit timp asociarea nu va obtine profit ..se poate stabili in contractul initial de asociere in participatiune ca firma (persoana fizica) care a realizat investitia sa primeasca inapoi doar sumele de bani care se pot recupera prin vanzarea echipamentelor achizitionate initial de cealalta firma si utilizate la prestarea serviicilor ? In acest caz cum se va proceda fiscal si contabil la inchiderea activitatii de catre firma prestatoare de servicii ( vanzarea echipamentelor folosite si cedarea sumelor de bani rezultate catre firma investitoare initiala)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: amx2103 , utilizator 16:53, 3 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
pt intrebarea 1 am inteles si cred ca este aproximativ la fel si pentru intrebarea 2, dar am inteles ca ce as fi vrut este de fapt altceva:

Vreau sa realizez un proiect in cadrul caruia sa prestez niste servicii in cadrul unei firme proprii pe care o voi infiinta. Cum as putea sa fac astfel incat sa obtin finantare pentru proiectul meu de la o alta firma sau persoana fizica (mentionez ca aproximativ 80 % din suma necesara este pentru achizitia unui echipament, iar restul pt software si asigurarea echipamenului) iar finantatorul sa nu aiba alt obligatii fata de terti si sa nu participe la alte cheltuiei ale firmei iar in cazul in care firma mea obtine profit din activitate atunci si finantatorul sa aiba un procent din acest profit iar in cazul in care nu se va obtine profit sa pot inchide firma iar prin vanzarea echipamentului sa ii returnez doar sumele astfel obtinute finantatorului fara alte probleme.
Probabil ca am putea deveni asociati in cadrul firmei pe care o voi infiinta dar in cazul in care nu doreste sa fie implicat la acest nivel cred ca asocierea in participatiune ar fi o optiune.
O alta varianta ar fi un imprumut in care finantatorul sa imprumute firma fara dobanda dar in acest caz cum as putea sa-i ofer o parte a eventualului profit sau in cazul in care nu va exista profit cum voi face sa ii returnez banii dupa vanzarea echipamentului?
Ce alte variante as mai avea bune atat pentru mine cat si pentru el?!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune virginia.duta virginia.duta O persoana juridica romana (SRL) incheie un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica romana. Persoana fizica prezinta ca aport in cadrul ... (vezi toată discuția)
Asociere nastasemihaela nastasemihaela As dori sa stiu daca o persoana juridica se poate asocia cu o persoana fizica in baza unui contract de asociere in participatiune. Mai precis am o firma si ... (vezi toată discuția)
Achizitionare utilaj lidiao lidiao Buna ziua, doresc sa achizitionez un utilaj, la cumpararea acestui utilaj particip eu cu jumatate de suma si cu cealalta suma fratele meu. Acest utilaj il ... (vezi toată discuția)