avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociere

As dori sa stiu daca o persoana juridica se poate asocia cu o persoana fizica in baza unui contract de asociere in participatiune. Mai precis am o firma si doresc sa achizitionez un aparat de xerox performant, profitul din exploatarea aparatului sa se imparta ........% firma si ........% persoana fizica , am incheiat cu o persoana fizica un contract de asociere in participatiune. Contractul nu a fost facut in forma lui finala desi persoana mi-a virat banii in contul firmei, eu platit avans pentru aparat dupa care pers. fizica peste o luna s-a razgandit si a zis ca nu mai vrea sa colaboram si sa-i dau banii inapoi. Mentionez ca acest contract inca nu a fost semnat de persoana fizica desi acesta a virat banii in contul firmei mele si acest contract nu a fost nici inregistrat la Finante. Persoana fizica ma tot someaza sa-i dau banii inapoi, eu nu-i am. Vreau sa intreb daca persoana fizica ma poate obliga sa-i restitui suma urgent. I-am spus ca o sa-i restitui cand o sa-i am deoarece i-am platit deja avans pentru aparatul de xerox. In contract nu este clauza unde sa se specifice ce se intampla daca una dintre parti doreste sa renunte la colaborare.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 19:05, 27 Iulie 2011
problema ridicata de Dvs este putin mai delicata.pe de o parte, contractul intre parti nu este semnat, dar cu toate acestea a virat o suma de bani in virtutea prezumtivului contract;teoretic, se poate spune ca desi nu semnat contractul, a acceptat derularea lui tacit(printr-o prestatie-avansul inaintat).in prezent, daca nu se ajunge la o intelegere amiabila,si daca dvs faceti dovada platii avansului pentru respectivul aparat de multiplicare, nu va poate obliga la returnarea imediat a sumei de bani.
inregistrarea respectivului contract la finante nu este obligatia dvs ci a persoanei fizice ce urmeaza(teoretic) sa obtina un castig suplimentar, ce urmeaza a fi impozitat pe baza declaratiei de impunere (declaratia 200) in cursul anului viitor.
ar fi indicat sa ii remiteti oficial printr-o adresa exect ce ati dfacut cu respectiva suma de bani(anexand si dovezile aferente in acest sens) si eventual-in cazul in care insista in demersul lui, sa stabiliti de comun acord un grafic de rambursare.Altfel, doar prin instanta poate sa obtina suma de bani(o actiune in rezolutiunea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara incheierii lui)
cu respect, av zagrean

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocierea in participatiune si aplicarea prevederilor fiscale pt fiecare dintre asociati amx2103 amx2103 In cazul unei asocieri in participatiune intre doua entitati private (doua firme sau o firma si o persoana fizica) in care o firma va presta anumite servicii ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate banii din firma ! matican matican Cum pot scoate banii lunar din firma , sume marii intre 2000 - 5000 ron , pentru a platii un angajat , caruia ii dau banii in procente din realizarile firmei ! (vezi toată discuția)
Asociere cu un business angels adelyna23 adelyna23 Am un proiect de afacere si am gasit un finantator de tip business angels. Suntem la faza de negocieri si nu stiu din punct de vedere juridic in acte cum ... (vezi toată discuția)