avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitionare utilaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitionare utilaj

Buna ziua, doresc sa achizitionez un utilaj, la cumpararea acestui utilaj particip eu cu jumatate de suma si cu cealalta suma fratele meu. Acest utilaj il inregistrez pe firma mea, factura de achizitie pe firma mea, doar lucrarile si respectiv profitul cu acest utilaj il impartim la doi. Am intelesc ca nefiind asociat cu fratele nu pot sa il implic in aceasta achizitie.Atunci cum pot sa adeveresc participarea lui cu bani la acest utilaj.Sau ce solutii imi puteti da.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 08:48, 17 Martie 2014
Fratele dvs finanteaza firma cu o suma de bani, firma dvs face achizitia si apoi returnati banii fratelui. Sau, il introduceti ca actionar in firma, si va beneficia de beneficiile acelui utilaj ca si actionar in firma.
Din cate stiu numai asociatul are voie sa imprumute firma, iar el detine o firma si nu se doreste varianta cu actionariatul.Alte variante nu sunt?
Cititi despre asocierea in participatiune, poate va satisface cerintele.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocierea in participatiune si aplicarea prevederilor fiscale pt fiecare dintre asociati amx2103 amx2103 In cazul unei asocieri in participatiune intre doua entitati private (doua firme sau o firma si o persoana fizica) in care o firma va presta anumite servicii ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre 2 persoane juridice taie taie Buna ziua, O firma poate imprumuta o suma de bani(ex.150.000 ron) alta firma, printr-un contract de imprumut? Daca da, as vrea sa stiu si in baza carei ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)