avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vot adunarea generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vot adunarea generala

Peste 2 zile avem adunarea generala in care urmeaza sa se hotarasca renuntarea la repartitoare si plata caldurii la pausal (asa vrea presedintele asociatiei). Din ce am citit pe forum am vazut ca este nevoie de 50%+1 pentru a se putea lua o decizie.
Din asociatia de proprietari fac parte 8 apartamente (atat are scara). Intrebarea mea este: daca proprietarii din 4 apartamente doresc renuntarea la repartitoare si restul (tot 4 apartamente) doresc calcularea caldurii cu repartitoarele inseamna ca nu se va plati la pausal?
Numarul voturilor presupun ca inseamna 1 vot=1 apartament, nu?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 08:40, 14 Octombrie 2011
Daca ar fi 4 la 4, nu, hotararea nu ar putea fi adoptata, legal vorbind.
Totusi e cazul, in aceasta situatie sa va argumentati fiecare parte pozitiile, astfel incat unii sau altii sa-i convinga pe unii din "tabara" opusa.
Presedintele ar putea inclina balanta intr-o parte sau intr-alta decat intr-o hotarare care ar viza proprietatea comuna, or aici nu e vorba despre asa ceva.
In fine, e o chestiune de interpretare. Prin discutii intre adepti si contestatari se poate ajunge totusi la transarea problemei.
Presedintele are drept de veto..
Nu drept de veto, asta ar insemna ca indiferent ce s-ar adopta de catre ceilalti membri ai asociatiei, el exercitandu-si un drept de veto, s-ar opune acelei hotarari.
Definitia dreptului de veto:
VÉTO, vetouri, s.n. Drept excepțional pe care îl are cineva (recunoscut prin lege sau prin convenții) de a se opune adoptării unei propuneri sau unei hotărâri; formulă prin care se exercită acest drept. - Din lat., fr. veto.

Or aici e vorba de un vot in plus pentru situatia in care votul ar fi 50% versus 50%. El ar putea inclina balanta fie intr-o parte, fie intr-alta, ar fi pro sau contra, nu neaparat contra, cum cere dreptul de veto.
Plus ca in legea 230/2007 nu se pomeneste de dreptul de veto.
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
[...]
e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.
Adica daca presedintele vrea caldura la pausal si stie care sunt optiunile membrilor asociatiei va fi asa cum vrea el? De ce mai este nevoie de adunarea generala???? Asta ca sa nu mai pierd timpul la sedinta...X-(
,,Renuntarea la repartitoare'' inseamna ca toti proprietarii impreuna hotarasc cu ce sistem de calcul sunt de acord a se adopta in sezonul de incalzire 2011-2012 avand in vedere ca toti locuiesc intr-un condominiu si sunt alimentati cu agent termic printr-un bransament comun.
Toti proprietarii pot pastra pe radiatoare repartitoarele de costuri pentru ca in alt sezon poate se vor vrea folosite.

Alte discuții în legătură

Trecere la pausal cu caldura de la contorizare individuala rekul05 rekul05 Salutare. In adunarea generala s-a luat hotararea sa se treaca la pausal cu caldura, dar fiindca la reconvocata numarul celor prezenti a fost prea mic s-a ... (vezi toată discuția)
Ordinul a.n.r.s.c. 343/2010 oana i oana i Buna ziua, Locuiesc intr-o scara cu 10 apartamente si pana anul acesta am avut repartitoare.5 dintre noi am hotarat sa renuntam la ele.Administratorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi presedinte administatie bloc Miriam22 Miriam22 Va multumesc anticipat celor care vor avea amabilitatea sa-mi raspunda la intrebarea care urmeaza, cu explicatiile care se impun: - In cazul in care ... (vezi toată discuția)