Va multumesc anticipat celor care vor avea amabilitatea sa-mi raspunda la intrebarea care urmeaza, cu explicatiile care se impun:
- In cazul in care apartamentele blocului nostru, proprietate particulara, au fost contorizate in ceea ce priveste caldura, cu cativa ani in urma - perioada in care cei care au avut posibilitati financiare si-au modernizat echipamentele de caldura (caloriferele), si/sau au mai adaugat elementi in plus la unul sau mai multe calorifere vechi, este legal sa se revina la situatia de plata in pausal, fara a se intreprinde o reevaluare calorica si reechipare in consecinta a apartamentelor(pe costurile nu stiu cui?), mai mult numai 1/2 plus 1 (dupa spusele presedintelui) sunt de acord cu scoaterea contoarelor si plata in regim pausal. Intrun bloc proprietate privata se poate impune vocea a 50% din locatari? Poate hotara presedintele administratie blocului sa se plateasa in regim pausal caldura consumata?
Sper ca am reusit sa fiu coerenta. Multumesc.
Personal, sunt de parere ca sistemul de calcul pe calorimetre este o porcarie. Economic vorbind. Daca presedintele are 50+1 din voturi in favoarea desfiintarii calculului pe calorimetre, este legal. Economic vorbind, este mai avantajos...
Cu stima.
@Miriam22
Nu este o hotarare ca oricare altele deoarece fiecare proprietar a cheltuit bani pentru inzestrarea proprietatii private cu aceste repartitoare si nu este permis altui proprietar sa hotarasca ce face vecinul lui sau ce vrea alt proprietar in spatiul sau individual.
Presedintele poate supune la vot o propunere care priveste proprietatea comuna, pe care are atributii, nu pe proprietatea individuala.
Cu toate acestea, daca presedintele dv. nu intelege sa se limiteze la atributiile pe care le are, atunci e bine sa va adresati primariei de care apartineti, dar si ANRSC de unde veti primi raspunsuri adecvate.
In cazul in care se ajunge totusi la repartizarea la pausal este musai de facut o inventariere a corpurilor de incalzit (caloriferelor) pentru ca prin modificarea parametrilor acestora se modifica si suprafata radianta si deci si cota-parte indiviza dupa care se face aceasta repartizare a consumurilor pe apartamente.
@bsterea
Pe ce va bazati in logica raspunsului dv. cand afirmati ca este mai economic sa se renunte la repartitoare si deci la un consum cenzurat al fiecarui proprietar in propriul apartament si deci si la o factura mai mica pentru incalzire la nivel scara de bloc, decat in cazul in care toata lumea va folosi caloriferele la maxim si deci factura va fi la maximul posibil..... nemaivorbind de costul Gcal care de anul acesta deja a crescut?