avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anvelope de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anvelope de iarna

buna ziua,as dori sa stiu si eu cine trebuie sa elibereze certicatul de conformitate pt anvelope.vulcanizarea sau magazinul ce comercializeaza anvelopele?
mentionez k eu detin o vulcanizare si nu avem anvelope noi de vanzare. si o a doua intrebare este daca in cazul in care anvelopele sunt la mana a doua cine da certificatul?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
geoden, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 10:12, 16 Octombrie 2011
Daca clientul isi cumpara anvelopele de la magazin si vine la vulcanizarea dumneavostra sa i le montati, atunci certificatul il ia de la magazin.
Daca dumneavostra comercializati anvelope noi si clientul le cumpara de la dumneavostra si i le si montati, atunci dati si certificatul.
In toate situatiile certificatul de conformitate il da comerciantul prin urmare anvelopele nu mai pot fi cumparate din orice fel de talcioc ci numai de la comercianti autorizati sau dealeri.
Mi se pare o ineptie....cum sa ceara asa ceva ? Daca eu am anvelopele montate acum 3 ani (erau noi) pe niste jante pe care le schimb singur acasa ?
Nu e suficient sa citeasca agentul pe anvelopa "M+S" ? sau "all seasons" ?
sa intelegem ca cele second-hand nu sunt bune???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto-firma comercializare masini mike78 mike78 Vreau si eu o parere despre urmatoarea situatie: o firma care are ca obiect de activitate comercializare masini achizitioneaza un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)
Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)
Centrala pe lemne noua nu indeplineste datele tehnice / omologare-control ingbrasov1 ingbrasov1 Stimate doamnelor si domnilor, acum 2 luni s-a montat o centrala termica pe lemne cu gazeificare cu puterea de 150 kW la un client de-al nostru. Noi am ... (vezi toată discuția)