avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua. Am si eu o intrebare:
Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in luna mai anul viitor. Am salariul minim pe economie as vrea sa stiu daca pot sa platesc la sanatate din mana pe langa ce plateste angajatorul pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului mai mare de 600 lei sau cum as putea face sa iau mai mult de 600 am alte variante.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:44, 11 Octombrie 2011
Nu va ajuta cu nimic daca platiti mai mult la sanatate.
Se tine cont doar de veniturile obtinute, pentru care platiti impozit.
Pentru a avea indemnizatia mai mare, salariul trebuie sa fie mai mare (sau sa mai obtineti si alte venituri, din conventii civile, de exemplu)
La calculul indemnizatiei vi se iau in calcul veniturile supuse impozitului pe venit (ultimele 12 luni ianinte de nastere),in concluzie nu va ajuta o plata suplimentara pentru marirea indemnizatiei.Poate accepta angajatorul sa va mareasca salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot mari cioncediul de maternitate si indemnizatia de ccc, daca imi voi lua al doilea job Sara.CD Sara.CD Buna ziua. Sunt angajata a sistemului bugetar, personal contractual cu o vechime de vreo 10 ani in acelasi loc de munca, cu salat net aprox. 1000 ron. ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate si indemnizatii Sophie Maria Sophie Maria Buna ziua, Am fost angajata cu CIM pana in 31 august 2017 si de atunci lucrez doar prin conventie civila, avand platit doar impozitul. Sunt insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata! ce trebuie sa platesc? Angi75 Angi75 Buna ziua, am o mare rugaminte la cei care ma pot ajuta! Sunt mama a 2 copii, unul de 10 si unul de 7 ani. Acum sunt insarcinata iar in 2 luni. Nebunie sau nu ... (vezi toată discuția)