Buna ziua, am o mare rugaminte la cei care ma pot ajuta!
Sunt mama a 2 copii, unul de 10 si unul de 7 ani. Acum sunt insarcinata iar in 2 luni. Nebunie sau nu .... am hotarat sa mergem mai departe. Pe cartea de munca nu mai "figurez" din 2009. Ce pot face ca sa pot beneficia de asistenta si indemnizatie?
Va multumesc din suflet!
Daca nu ati inregistrat venituri profesionale in ultimele 4-5 luni, nu prea mai aveti ce sa faceti acum, din pacate.
Ca sa beneficiati de indemnizatie, trebuie ca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe profit. Adica sa aveti contract de munca, un PFA sau alt fel de contracte in care sa realizati venituri (de ex. de reprezentant pentru firmele de asigurare).
Ca sa obtineti indemnizatia, nu va ajuta daca va platiti din mana contributiile la pensii, somaj, santate, entru ca tot nu inseama realizare de venituri.
Am lucrat toata perioada, dar am neglijat cu cartea de munca. Acum sincera sa fiu as fi nevoita sa vorbesc cu ei sa vedem ce se poate face. Daca se trece 4 ore sau 2 cum a-ti spus, tot aceeiasi suma este la indemnizatie sau scade proportional cu venitul realizat?
Lipsesc 30 de minute. Trebuie sa iau copii de la scoala