avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sunt insarcinata! Ce trebuie sa platesc?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sunt insarcinata! Ce trebuie sa platesc?

Buna ziua, am o mare rugaminte la cei care ma pot ajuta!
Sunt mama a 2 copii, unul de 10 si unul de 7 ani. Acum sunt insarcinata iar in 2 luni. Nebunie sau nu .... am hotarat sa mergem mai departe. Pe cartea de munca nu mai "figurez" din 2009. Ce pot face ca sa pot beneficia de asistenta si indemnizatie?
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:37, 22 Ianuarie 2013
Daca nu ati inregistrat venituri profesionale in ultimele 4-5 luni, nu prea mai aveti ce sa faceti acum, din pacate.

Ca sa beneficiati de indemnizatie, trebuie ca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe profit. Adica sa aveti contract de munca, un PFA sau alt fel de contracte in care sa realizati venituri (de ex. de reprezentant pentru firmele de asigurare).

Ca sa obtineti indemnizatia, nu va ajuta daca va platiti din mana contributiile la pensii, somaj, santate, entru ca tot nu inseama realizare de venituri.

Va multumesc din suflet pentru raspuns. Se pare ca nu am noroc. Asta este......
Va doresc o zi frumoasa!
Trebuie sa fie la 8 ore sau merge si mai putin? Eu am lucrat doar 4 ore.
Merge si cu mai putin, chiar si cu o ora pe zi.
dar trebuie sa fie oarecum continuu in cele 12 luni.

Daca imi scrieti de cand pana cand ati lucrat si care este data estimata a nasterii, verificam impreuna ce se mai pate face.
Am lucrat toata perioada, dar am neglijat cu cartea de munca. Acum sincera sa fiu as fi nevoita sa vorbesc cu ei sa vedem ce se poate face. Daca se trece 4 ore sau 2 cum a-ti spus, tot aceeiasi suma este la indemnizatie sau scade proportional cu venitul realizat?
Lipsesc 30 de minute. Trebuie sa iau copii de la scoala
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
Angi75, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului anna_roxanna anna_roxanna Va rog frumos sa ma ajutati! Lucrez la o firma din aprilie 2008 cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore. Am fost angajata si la o alta firma de la 1 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind indemnizatia de crestere a copilului andrea1987 andrea1987 Am nascut in luna septembrie 2008, am avut contract de munca din luna iunie 2008 pana in luna februarie 2009, inaintea acestui contract am lucrat la o alta ... (vezi toată discuția)
Cum se calculraza indemnizatia crestere copil in aceasta situatie? Lya Mary Lya Mary Buna ziua, Urmeaza sa nasc luna urmatoare, iar ultimele 5 luni nu am mai lucrat. Pot beneficia de indemnizatie , tinand cont ca ,in afara de cele 5 luni ,am ... (vezi toată discuția)