avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Va rog frumos sa ma ajutati! Lucrez la o firma din aprilie 2008 cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore. Am fost angajata si la o alta firma de la 1 sept 2008 cu jumatate de norma, 4 ore. Mentioanez ca firmele au acelasi angajator. Sunt programata sa nasc in septembrie 2009. Angajatorul vrea sa imi incheie contractul de 4 ore si sa imi cumuleze salarul de pe ambele firme pe contractul de 8 ore. Nu stiu daca asta imi va afecta indemnizatia pt crsterea copilului. Se mai iau in calcul si cele 7 luni (sept - feb) lucrate cu 4 ore? Cum e mai bine sa procedez??? Sa raman cu cele 2 contracte???
In calculul indemnizatie pentru cresterea copilului se iau in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Deci se vor lua in calcul si cele 6 luni cat ati avut incheiat contractul cu timp partial. Daca angajatorul doreste sa incheie contractul cu timp partial si sa va cumuleze salariul de la ambele firme pe contractul de 8 ore, acest lucru nu va deranjeaza sau influenteaza cu nimic calculul indemnizatiei.
perioada, numarul si orele contractelor nu conteaza, ceea ce este foarte important este sa nu aveti intreruperi de munca in ultimele 12 luni premergatoare nasterii copilului.Deci se i-au in calcul veniturile si contributiile aferente acestora, pentru ultimele 12 luni lucrate inainte de data nasterii copilului.Puteti pastra ambele contracte sau sa le cumulati.Oricum e bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Anamaria G Anamaria G Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere a copilului. Am 2 contracte unul de drep de autor si unul de angajat. Pe contractul d drept ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata/concediu de maternitate monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In urma cu 3 luni m-am angajat cu un cm pe per determinata, iar in data de 6 mai s-a facut un act aditional de prelungire pe inca 3 luni. 1. De cate ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4h/zi, respectiv 2h/zi - pot beneficia de somaj? omerica omerica Buna ziua!Din iulie 2007 si pana in aprilie2010 am lucrat cu timp partial de 4h/zi salariul fiind de 600ron deoarece am studii superioare si s-a considerat ... (vezi toată discuția)