avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamurire privind indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamurire privind indemnizatia de crestere a copilului

Am nascut in luna septembrie 2008, am avut contract de munca din luna iunie 2008 pana in luna februarie 2009, inaintea acestui contract am lucrat la o alta firma avand un contract inceput cu luna ianuarie 2008 pana in aprilie 2008, deci am avut o luna intrerupere intre contracte. contabila de la firma de unde am lucrat mi-a sugerat sa merg sa imi iau adeverinte de venit din care sa reiasa vechimea in campul muncii care este de 2 ani si jumatate. ce nu inteleg eu, este daca cele 12 luni aferente nasterii copilului trebuie sa fie consecutive.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 1 Iunie 2009
Este necesar ca cele 12 luni lucrate anterior datei nasterii copilului, sa fie consecutive. Se considera luni consecutive si in cazul in care exista intrerupere de 15 zile in cadrul unei luni.
andrea1987 a scris:

Am nascut in luna septembrie 2008, am avut contract de munca din luna iunie 2008 pana in luna februarie 2009, inaintea acestui contract am lucrat la o alta firma avand un contract inceput cu luna ianuarie 2008 pana in aprilie 2008, deci am avut o luna intrerupere intre contracte. contabila de la firma de unde am lucrat mi-a sugerat sa merg sa imi iau adeverinte de venit din care sa reiasa vechimea in campul muncii care este de 2 ani si jumatate. ce nu inteleg eu, este daca cele 12 luni aferente nasterii copilului trebuie sa fie consecutive.

Am si eu o nelamurire..........daca imi puteti spune salariul mediu brut pe economie luat in claculul indemnizatiei ptr cresterea copilului(max 3 salarii) si daca calitatea de asociat intr-un SRL ar putea sa ma impiedice in obtinerea indemnizatiei.Multumesc
In perioada in care beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului nu trebuie sa realizati alte venituri profesionale (inclusiv dividente).
Va rog, o intrbare,pt siguranta.Daca am ramas insarcinata dupa 4 luni de la angajate si raman in campul muncii pana la 7 luni apoi concediu prenatal pana la 9 luni,pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Inca o problema ar fi aceea ca eu sunt angajata cu norma redusa {2 ore/zi}.Pot fi probleme la acordarea indemnizatiei?
Va multumesc.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, trebuie să îndepliniti conditia stagiului de cotizare în sistemul asigurărilor sociale de stat de 12 luni în ultimele 12 luni, înaintea intrării în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani.
Nu are relevanta faptul ca sunteti angajata cu fractiune de norma.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ramona s. ramona s. va rog foarte mult! am o intrebare si nu am gasit raspuns la ea la aceleasi subiecte de pe forum. daca sunt angajata cu contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului???? irinaadi irinaadi In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil Lauraandreea19 Lauraandreea19 Bună ziua. Am o întrebare, va rog. În anul 2017 in Noiembrie mi am dat demisia de la ultimul loc de munca. După o luna am fost diagnosticata cu TBC, ceea ... (vezi toată discuția)