avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CONTABILITATE PARTIDA SIMPLA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CONTABILITATE PARTIDA SIMPLA

BUNA ZIUA!
Daca am un magazin de piese auto(comert cu amanuntul)si livrez marfa unei firme
persoana juridica care este consumator final, trebuie sa eliberez si chitanta la factura
sau numai bonul fiscal?:help:
Daca da, aceasta este conditionata de o anumita suma sau se emite si pentru 100 de lei?#-o
MULTUMESC MULT!=D>
Cel mai recent răspuns: IOANBRADEA , utilizator 14:40, 11 Octombrie 2011
Eliberati factura platita cu bon fiscal daca plateste pe loc sau factura si chitanta daca data scadenta este mai tarziu.
MULTUMESC!
SI-ATUNCI MAI TREBUIE BATUTA SUMA IN CASA DACA EMIT CHITANTA LA DATA INCASARII???
Nu ati inteles!Daca ati stabilit cu clientul plata la 5 zile spre exemplu, dvs. faceti factura si peste 5 zile cand vine sa plateasca ii taiati chitanta sau poate plateste cu ordin de plata prin banca.Daca plateste cand vine in magazin sa cumpere bateti bon fiscal si faceti factura pe care scrieti" achitat cu bon fiscal nr...).Atentie! Opriti copie dupa bonul fiscal pe care il atasati si dvs. la factura.
Cum tineti gestiunea produselor din magazin?Aveti program de gestiune, lucrati cu bonuri de consum?
Din cate stiu eu in comertul cu amanuntul este obligatoriu sa folositi casa de marcat adica chitanta nu se foloseste.O sa ma interesez si revin.
MULTUMESC! ASTEPT!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)