Vreau sa va cer ajutorul intr-o dilema ce nu-mi da pace. Blocul unde locuiesc are o parcare in fata administrata de Administratia Strazilor, tarif de parcare 1,5 lei, intre orele 08:00 - 17:00, conform: H.C.G.M.B 84/2004 si as vrea sa stiu:
1. Am citit aceasta hotarare, si nu am inteles, acolo spune ca taxa de parcare se incaseaza in zilele lucratoare (care sunt de L pana V stiam eu), au dreptul sa incaseze taxa in zilele de weekend? Eu nu am vazut sa fie modificata, plus ca pe panoul lor nu este trecuta nici o modificare. Mi-au cerut taxa Sambata, si mi-au comunicat ca, “din Martie s-a modificat legea” :O Mi-au dat chitanta, dar mai stiu eu cate chitantiere au ei...
2. Intr-o zi mi-am lasat masina parcata peste zi, am venit seara, am parcat dupa ora 17:00 si a doua zi nu am mai luat-o. In parbriz m-am trezit cu urmatorul biletel (o bucatica de hartie de 5 cm / 2 cm) cum ca "am parcat intr-o parcare a Administratiei Stazilor, tariful de stationare este de 1,5 lei/ora conform H.C.G.M.B 84/2004 si ca neplata constitue contraventie si se sanctioneaza conform O.G 2/2001 (actualizata la 25.09.2010)".
Din cate am citit, o asemenea sanctiune se poate aplica prin semnarea unui proces verbal, eu nu aveam cum, fiind la serviciu in ziua respectiva, nu aveam cum sa-l semnez. Nu se prevede cat e amenda, eu nu am vazut si nu stiu, ma pot amenda in lipsa, si daca da, cu cat? Cum se poate contesta aceasta eventual amenda?
3. Unde scrie ca nu imi pot lasa masina in parcare, daca parchez inainte de ora stipulate in hotarare?
Amenda politia locala
Ddan01
Buna ziua,
Am inteles ca, conform deciziei ICCJ 11/2017, Politia Locala nu mai are dreptul de a da amenzi pentru parcare neregulamentara, in cazul in care ... (vezi toată discuția)