avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu prenatal

Buna ziua,sunt o proaspata mamica si asi dori sa stiu pana cand mai primesc salar de la firma unde am lucrat,mentionez ca prima zi de concediu prenatal am avut-o in 25.07,iar dupa calculele mele ar trebiu sa mai am concediu pana in 27.11,sa fie cele 126 de zile ,tot pana atunci sa beneficiez si de salar de la firma si deabea din data de 28.11 sa intru in concediu de crestere a copilului,dar doamna de la birou imi spune ca dupa ce am nascut,mai am dreptul la 42 de zile de concediu,si implicit de salar de la ei. Va rog sa ma lamuriti si pe mine,se poate sa se fi inselat doamna de la birou?Mentionez ca am nascut in 13.09. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Claudia_85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia_85 , utilizator 10:47, 16 Octombrie 2011
Ord. 158/2005:
"Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice."

Puteti sta in concediu de maternitate timp de 126 de zile, medicul va poate spune data execta cand se termina acesta. Trebuie sa aveti minimum 42 de zile de concediu de maternitate dupa nasterea copilului pentru a putea solicita concediul de ingrijire a copilului.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate JohnnyBRB JohnnyBRB Buna seara, Este posibil ca TOATE cele 126 de zile de concediu de maternitate sa fie luate DUPA nastere? Daca da, angajatorul este obligat sa respecte aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie ContSters175780 ContSters175780 Buna ziua, Intrebarea se refera la cele 126 de concediu de sarcina si lauzie. Sunt la a 2-a sarcina si medicul de familie care imi elibereaza concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal rozalia58 rozalia58 Din cele 126 de zile de concediu, cate se iau post natal si cate prenatal ? (vezi toată discuția)