avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legi/licente necesare pentru a putea vinde jucarii?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legi/licente necesare pentru a putea vinde jucarii?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreo licenta necesara sau anumite legi ce trebuiesc respectate pentru a putea vinde jocuri si jucarii? (Stiu ca de pilda unii scriu pe ambalaj varsta pentru care sunt adresate? este valabil si pentru jocurile adresate adultilor?)
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 20:00, 15 Septembrie 2008

consultati:HG-396-2003
[ link extern ]
O jucarie de calitate trebuie sa aiba intotdeauna eticheta cu mentiunile :

- numele producatorului,
- adresa (eventual si de internet) si un numar de telefon,
- avertismente de utilizare in functie de varsta.
- continutul de substante sau compozitia chimica pentru a fi nepericuloase . ( elementele toxice care nu trebuie sa depaseasca anumite cantitati minime in compozitia produselor, legislatia enumera: stibiu, arseniu, bariu, cadmiu, crom, plumb, mercur si seleniu precum si compusii din coloranti si vopselele ) .
- conditiile de utilizare in limba romana si daca este nevoie de folosirea unor echipamente de protectie.

Trebuie evitate : muchiile ascutite, capcanele pentru degete, materialele de umplere si cusaturile care pot crea probleme , imitarea produselor alimentare necomestibile care pot fi considerate comestibile, etc. .

Trebuie sa va pregatiti sa faceti fata unui concurent mare, serios si redutabil in productia si desfacerea de jucarii
( 60% din piata mondiala vine din China ) .

Jucariile cat sunt ele de jucarii implica manopera multa si munca "de chinez batran". Cam greu veti gasiti lucratori care sa fie multumiti de salariu pentru munca prestata.

Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

H.g. nr 1633 lelcunadia lelcunadia Va rog frumos cine are H. g nr 1633/29.12.2009 publicat in M.o. nr 30/14.01.2010 privind modificarea si completarea h.g. nr 2406/2004 privind gestionarea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta incadrare in munca anamariacelik anamariacelik vreau sa depun un dosar de pensionare.La casa de pensii pentru adeverinta tip pentru incadrare in grupa II imi cere sa \"copleteze actul administrativ emis de ... (vezi toată discuția)
Celebrul ordin 50 din 1990 blajdominica blajdominica :hammeSalutare! Cine ma ajuta si pe mine cu \"celebrul ordin 50 din 1990\". Ce spune ? #-oAm cautat peste tot , dar nu reusesc sa aflu ce contine. X-( Am ... (vezi toată discuția)