avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatii fiscale pt. SRL-D (fara activitate)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatii fiscale pt. SRL-D (fara activitate)

Buna ziua,
Poate sa-mi spuna SIGUR cineva (care stie bine cazul) care sunt obligatiile fiscale de depus 2011-2012 pt. o firma infiintata in 2011 care nu are activitate! Repet: CARE NU ARE ACTIVITATE!
Multumesc anticipat pt. un raspuns competent!
Claudia
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:10, 11 Octombrie 2011
trebie depusa la ORC si finante o declaratie tip ca nu desfasurati activitate.Atat
Multumesc pt. raspuns! Aveti idee care este ordinea cronologica de depunere a acestei declaratii? Intai merg la reg.com. sau intai la Finante? Si... este contra cost ceva?
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
claudia_d, utilizator
Sunt doua tipuri de societati care nu desfasoara activitate: (1) cele care au declarat suspedarea activitatii la Oficiul Registrului Comertului si (2) cele care nu au facut-o. Pentru cele doua situatii exista obligatii declarative diferite la Administratia Finantelor Publice.

In cazul (1) avand in vedere ca e firma noua si, presupun eu, nu a desfasurat activitate de la infiintare va obtine regimul derogatoriu de la AFP si va depune doar (i) declaratia anuala 101 privind impozitul pe profit si (ii) declaratia anuala ca nu a desfasurat activitate de la infiintare pana in prezent care inlocuieste bilantul contabil.

In cazul (2) mai trebuie depus trimestrial declaratia 100 si decontul de TVA 300, daca la infiintare a declarat in vectorul fiscal ca vrea sa fie platitoare de TVA si lunar trebuie depusa declaratia 112, daca la infiintare a declarat in vectorul fiscal ca urmeaza sa angajeze salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii firma nou infiintata SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana ... (vezi toată discuția)
Un srl cu actvitatea suspendata ce declaratii trebuie sa depuna pentru 2011 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Suspendarea activitatii este inregistrata la registrul comertului din 01.02.2011,am primit aprobarea pentru regim derogatoriu prin iunie 2011 si am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Declaratii retroactiv amalianeag amalianeag O societate care nu a desfasurat activitate de la infiintare (iulie 2008) pana acum, cu activitatea suspendata din aprilie 2009 (nu a cerut regim derogatoriu ... (vezi toată discuția)