avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor pentru caldura in caz de concediu fara salariu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor pentru caldura in caz de concediu fara salariu

In situatia in care un angajat este in concediu fara salar la cererea acestuia (si nu obtine alt venit), exista posibilitatea de a obtine subventie la cadura pe perioada concediului respectiv?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adela1 , utilizator 15:00, 12 Octombrie 2011
se poate doar daca nu depasiti baremul venitului minim pe cap de locuitor, si declarati pe proprie raspundere acest lucru....
Asemenea nu veti primi daca aveti in proprietate anumite terenuri, etc....
A se vedea cuprinsul legii pentru a stabili daca va incadrati sau nu...
Asemenea orientativ recomand a se vedea site-ul:
[ link extern ]
Cu stima :)
Venitul este zero pe perioada concediului.
Accentul pe care voiam sa il pun era pe faptul ca e concediu la cererea angajatului, nu e o initiativa a institutiei.

Imi puteti indica unde in lege sunt mentionate conditiile de acordare a subventiei pentru a le putea analiza?

Multumesc
Adela 1. Vezi discutia " Ajutor de incalzire " deschis de catre elga 50.:coffee::coffee::coffee:
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
ogra, utilizator
pentru adela1 neavand niciun venit, puteti depune cererea dar... e posibil sa vi se ceara de la Primarie/DGASPC (pentru Bucuresti), declarartie pe propria raspundere in care sa declarati o suma. sunt Primarii din tara care au anuntat ca nu primesc cereri cu venit 0.

pentru sebastian_barbulescu. domnule avocat cu tot respectul fata de dumneavoastra, nu mai faceti trimitere catre site-ul DGASPC sector 1. nu ii ajuta pe cei din Iasi, Brasov, ... sau din celelalte sectoare. mai bine faceti trimitere discutia unde elga 50.
in afara de prevederile ordonantei fiecare primarie sau DGASPC (numai in Bucuresti se depun actele la DGASPC), isi stabileste, prin Hotarare de consiliu local, lista de acte pe care le vor cere de la cei care vor solicita ajutorul si locatia de unde se ridica formularele si unde se depun.

Imi cer scuze ca insist pe aceeasi chestie. Concediul fara plata este obtinut la cererea mea. In acest context, e totusi valabila subventionarea incalzirii? exista vreo prevedere undeva de unde sa inteleg clar ca am acest drept?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru dosar ajutor caldura _simo_ _simo_ [quot]In HG 996/2010, norme metodologice, OUG 5/2003 actualizata 2010 nu se stipuleaza ca ar trebui si acte doveditoare referitor la anexa nr 3 respectiv de la ... (vezi toată discuția)
Acordare subventii caldura: limita pe cont? cris2279 cris2279 Buna ziua, Unde gasesc informatiile legate de conditiile acordarii subventiilor pentru caldura? Mama mea avea un cont la CEC pe care tine niste bani (pentru ... (vezi toată discuția)
Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)