avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare platite pt reparatii defecte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare platite pt reparatii defecte de calitate ?

buna dimineata
care credeti ca este posibilitatea pentru un angajator sa si recupereze pierderile cauzate de defectele de calitate ale produselor executate de muncitori avand in vedere ca repetat se confrunta cu refuzuri si returnari din partea clientilor?
Practic e vorba de a nu plati ca ore suplimentare timpul necesar pt efectuarea reparatiilor...
Precizez ca se lucreaza in regie,toti muncitorii au semnat act aditional privind criteriile de evaluare ...Avand in vedere timpul de lucru maxim pe saptamana care credeti ca este solutia?
Mi s a pus intrebarea :daca muncitorul e platit o data de ce sa mai fie platit inca o data si inca dublu.ca si ore suplimentare, pentru timpul in care repara ce a facut gresit prima oara ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 13 Octombrie 2011
Daca nu le platiti orele suplimentare, veti fi reclamat la ITM sau firma va fi data in judecata la tribunalul muncii.
Le platiti orele suplimentare conform codului muncii, dar, conform art. 254 alin (3) al aceluiasi cod, le puteti imputa paguba produsa, care poate fi echivalentul orelor suplimentare.
Art. 254 (3) "In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii."
Salariatii care nu-si indeplinesc corespunzator sarcinile de serviciu pot fi trasi la raspundere .....se poate angaja raspunderea patrimoniala , dar si raspunderea disciplinara a acestora ...
multumesc pt raspuns,probabil angajamentul e cel mai ok,dar practic ajunge angajamentul semnat al salariatului si o nota de constatare a pagubei ?
disciplinar nu e practic pentru ca daca am 2 grupe de lucru a cate 35 de petsoane fiecare pana fac 70 de proceduri de cercetari disciplinare ca la carte ....le ies ochii din cap
Potrivit textului art.254 alin.3 C.mun. , este nevoie de un acord al aprtilor si nu de un angajament de plata ... acesta se va face in urma notei de constatare si evaluare a pagubei emisa de catre angajator ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspunderea patrimonială a salariatului oleg.cunetchi oleg.cunetchi Buna ziua, Potrivit art. 254 din Codul muncii, salariații răspund patrimonial, în temeiul normelor și principiilor răspunderii civile contractuale, ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar, gestionarul refuza nota explicativa si nu recunoaste furtul.... madina71 madina71 Buna ziua! In urma inventarului de sfarsit de an a iesit o lipsa destul de mare. Gestionarul, unic angajat, spune ca nu-si da seama de unde acest minus si nu ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala mimafi mimafi Aduc in atentia dvs. urmatoarea situatie: Un angajat a fost cercetat disciplinar ptr. o abatere soldata cu deteriorarea utilajului pe care il conducea, ... (vezi toată discuția)