avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

sponsorizare

Am urmatoarea speta:
-o sc. are la 30.09.2011 de plata imp profit 950(pe cumulat de la inceputul anului),si cf.calculelor ar avea dreptul sa faca o sponsorizare in valoare de 650 lei.
Intrebare:cf unui contract de sponsorizare incheiat in luna septembrie se poate deduce aceasta suma din obligatia de plata pentru trim 3(adica sa virez la bug stat 300 si diferenta s-o virez unitatii pe care o sponsorizez) sau trebuie virata la buget toata suma de 950 si cv sponsorizarii sa o deduc deabia la trim 4?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:29, 13 Octombrie 2011
Limitarea sponsorizarii este:
- 3 la mie din CA
- 20% din impozitul pe profit.

Daca aveti impozit cumulat de la inceputul anului si pina la 30.09.2011 de 950 lei, cum puteti face sponsorizare de 650 lei, atit timp cit 20% din 950 lei este egal cu 190 lei?
Impozitul de 950 lei este de plata doar ca o diferenta la la ceea ce s-a platit pana acum(nu ca ar fi pe total perioada 01.01.2011-30.09.2011 doar 950 lei)
pai in paranteza spuneati "pe cumulat de la inceputul anului".

calculul impozitului si respectiv a incadrarii in lumite a sponsorizarii se face pe perioada 01.01.2011- 30.09.2011.
Ca urmare, din impozitul de plata pe perioada 01.01.2011-30.09.2011 scadeti sponsorizarea (in limitele amintite), scadeti impozitul platit pina la 30.06.2011 si obtineti impozitul de plata pt trim III.
Multumesc tsimona,dar intrebarea mea era daca pot lua in considerare doar contractul de sponsorizare pentru ca plata propriu-zisa o voi face in luna octombrie#-o
Nu, atita timp cit nu aveti suma inregistrata in contul 6582. Prima data faceti sponsorizarea si apoi recuperati din impozitul pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea imp/profit imperial imperial Pentru a diminua impozitul pe profit, am incheiat un act de mecenat in valoare de 5000lei. Am inteles k valoarea se scade din impozit, am facut inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu sponsorizarea aveno aveno Am urmatoarea situatie : -Venituri totale 10.000 lei -Cheltuieli totale 8.000 lei -Profit impozabil 2000 lei - Impozit pe profit 2000 x 16% =320 ... (vezi toată discuția)
Monografie contract sponsorizare tincuta30 tincuta30 Care este tratamentul contabil si fiscal pentru un contract de sponsorizare cu urmatoarele specificatii: O societate incheie un contract de sponsorizare cu o ... (vezi toată discuția)