Avem restantieri cu sume mari in bloc. De curind am schimbat firma de administrare. Restantierii, unii chiriasi, vor acum sa profite de pe urma schimbarii, ca admin nou nu stie cum au calculat cei vechi si cer calcule detaliate la penalitatile afisate care sunt mai vechi de un an.
Intrebarea 1: chiriasii (fara contract) au dreptul sa solicite asa ceva?
Intrebarea 2: cine le da acestora explicatii, firma veche sau cea noua? Cea noua spune ca nu e obligatia ei sa dea din urma si probabil daca o vor face vor cere bani suplimentar, cea veche refuza sa dea, chiar daca am solicitat in scris. Se fac ca ploua.
Ce sa facem? Multumesc.
Chiriasii fara contract nu au dreptul legal sa solicite nimic.
Firma noua preia datele firmei vechi , adica penaliatile vechi. Faceti o adresa firmei vechi pentru a va pune la dispozitie datele respective, trimisa si intocmita legal cu confirmare de primire. Daca nu se da curs acestei adrese oficiale mergeti pe cale legala.
Din cate stiu, as. dvs. nu este prea mare, deci multi proprietari cu debite mai mari de un an nu aveti, asa ca nu inteleg de ce fosta firma de administrare se fofileaza, in fond a fost platita pentru serviciile incomplet efectuate. La fel, noua firma de administrare ce tot o scalda, ca vrea bani in plus? Bine, achitati bani in plus, iar prin incasarea penalizarilor va scoatei paguba!
Cam asa vad eu rezolvarea problemei. Facet presiuni la ”fosta” - este dreptul dvs. si obligatia lor sa clarifice situatia. Chiriasii trebuie trimisi la plimbare, eventual anuntati sectia financiara ca nu au contracte de inchiriere (daca cu proprietarii nu va intelegeti).
Succes!
Sunt vreo citiva in situatia asta. Fosta firma de administrare a incasat banii din penalitati si i-a cheltuit la plata unor facturi!!!! La predare nu au predat banii din casa (vreo 40 mil. lei vechi) ca noi avem sa le dam bani lor. Noi am solicitat reducerea facturii intr-o luna pentru ca nu au facut decit 50% din treaba si ei totusi nu au raspuns solicitarii si s-au si autoservit din banii pe care ii incasau ca sa-si ia ei suma de plata.
Un prim pas ar fi sa-i punem pe cei care solicita sa aduca solicitarea din partea proprietarului, pina atunci pentru ei curgind in continuare penalitati. Profita acum cu totii ca am schimbat administratorul ca sa ceara ce nu au cerut pina acum niciunul.
Atunci nu le dati.
Sa vina proprietarii lor sa ceara aceste situatii.
Firma cea noua isi incepe activitatea de cand ati facut contractul. Si are dreptate sa nu se bage intr-o oala in care nu i-a fiert ciorba.
Firma veche se comporta "normal", daca nu ati mai mers cu ea.
Vina, paradoxal, este a conducerii asociatiei care i-a trantit usa in nas la jumatate de luna, fara ca inainte de a rezilia acest contract sa ceara tot ce avea nevoie de la aceasta firma.
Ehe... noi am cerut din timp actele insa ei santajist spuneau ca avem sa le dam bani si nu au dat. A fost si o perioada de preaviz de 30 de zile in care puteau sa regleze situatia. Daca voiau. Intre timp ne-au reclamat la primarie, ne-au spart gresia de la intrare, ne-au pus in situatia in care nu putem sa folosim contul de la banca unde au ei pile... Un an de zile banca le-a dat extrase fara sa aiba actele asociatiei in spatele contului. Acum, ca am ajuns eu la banca, mie imi cer nspe mii de acte si spun ca alegerile nu au fost legale... ca nu sunt eu presedinte... Da, banca zice asta. Culmea e ca firma de administrare veche stie ce zice banca desi nimeni de la noi nu le-a spus asta... Iar reclamatia la primarie a fost bomboana de pe coliva. Niste nemernici. Bine ca a iesit bine controlul. Ne-au stricat pina si interfonul stiind ca nu putem vedea cine a facut asta. La predare au facut o mare tiganie, scandal mare, tipete si urlete deci va dati seama cam ce calapod. Au refuzat curierul cu scrisoarea de notificare. As vrea sa le fac si eu putina reclama pe internet sa stie lumea in ce se baga cu ei. E dreptul nostru sa reziliem si au mers mult prea departe cu obraznici.