AG a decis strangerea unui fond de reparatii pe anul in curs. El nu a fost folosit. Este adaugat in lista de intretinere lunara si poarta penalitati pentru cei care nu l-au achitat.
Fondul de reparatii nefolosit (lucrarile pentru care s-a colectat au fost facute gratuit) nu trebuie returnat? Este normal sa fie adaugat la intretinere si sa aiba penalizare pentru neplata? Nici macar nu stim ce se intampla cu banii aceia, in ce cont sunt, la ce sunt folositi...
Fondul de reparatii nu se restituie.
Fondul de reparatii se stabileste in adunarea generala.
Conform legii se pot aplica penalizari de maxim 0,2% pentru fiecare zi de intarziere pentru orice suma devenita restanta, inclusiv pentru neplata fondurilor stabilite.
Ca proprietar aveti dreptul sa fiti informat, sa consultati orice document al asociatiei.
Asa puteti afla "ce se intampla cu banii aceia, in ce cont sunt, la ce sunt folositi..."
Chiar daca nu a fost folosit pentru lucrari planificate si care, ulterior s-au facut gratuit, acest fond de reparatii va fi folosit la alte lucrari pe care nu le veti mai plati la acea vreme, fiind bani din care sa fie achitate.
Orice asociatie de proprietari care se respecta are un fond de reparatii (cat mai mare posibil), tinut in banca si din care poate lua oricand bani pentru lucrari urgente, fara sa mai deranjeze proprietarii, stresandu-i ca trebuie sa scoata "atunci, pe loc" bani sa se repare cine stie ce avarie.
Proprietarii ar trebui instiintati luna de luna, prin afisare eventual, despre cuantumul acelui fond si situatia cu el: s-a mai incasat, s-a mai cheltuit si pe ce s-a cheltuit, cat mai e de incasat si in ce cont, la ce banca se afla depus.
Banuiesc ca tot AG poate stabili sa se restituie odata ce nu e nevoie de el.
Unde in lege sa vad ce scrie ca nu trebuie restituit? El a fost aprobat pentru anul contabil 2009 banuiesc. Nu s-a cheltuit, trebuie consultata AG ce sa se faca cu el. Nu sa se retina arbitrar de cine stie cine, pentru nu se stie ce.
Numai bine.
Cititi legea 230 si HG 1588 unde nu se scrie nimic de restituire, ba dimpotriva. Fondul de reparatii nu are in lege prevazuta o perioada de existenta, dupa care expira.
Cat priveste aspectele arbitrare ca l-ar tine cineva, nu se stie unde, este treaba proprietarilor sa ceara informatii in cazul in care nu sunt informati despre ce se intampla cu fondul de reparatii.
De altfel veti gasi in cele doua texte ideea ca fondul de reparatii nu este returnabil.
Eheee, am vesti cu fondul de reparatii!
A fost aseara AG. Am intrebat, cum m-ati invatat, unde sunt banii aceia. Am aflat cu stupoare ca la schimbarea administratorului, vechiul administrator a luat si fondul de rulment si pe cel de reparatii pentru plata salariilor lui si a femeii de serviciu. Noi nu mai avem acum nici un fel de fond de nimica.
Asta e legal?
Fond de reparatii
popliviu
Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)