avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond rulment si fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond rulment si fond reparatii

Buna ziua,

Am devenit proprietarul unui apartament in urma cu cateva saptamani, iar acum cateva zile s-a afisat lista cu plata intretinerii. Fostul proprietar inca nu a platit intretinerea pe luna martie deoarece administratorul i-a spus ca nu ii poate restitui fondurile de reparatii (cu o valoare de peste 450 lei) si de rulment (sub 150 lei) si sa ii dau eu c.v. fondului de reparatii astfel incat banii sa ramana la asociatie. Proprietarul a spus ca mai bine ii platesc intretinerea (din banii mei, nu mi-a lasat bani) si astfel fondurile de reparatii si de rulment raman pe loc.

Este bine/corect asa?

Se poate ca administratorul sa opreasca din intretinerea aferenta lunii martie fondul de rulment, eu platind restul si lunar sa platesc separat fondul de rulment, 10-20 de lei cat o sa fie?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria-27 , utilizator 09:03, 27 Aprilie 2018
fondul de reparatii nu se restituie celui care pleaca.
Acest fond apartine proprietatii, nu proprietarului.
Pare cam ciudat dar asa suna legea.

Fondul de rulment se restituie fostului proprietar.
El poate fi transferat intre vechiul proprietar si noul proprietar pe baza unei intelegeri scrise.
Fondul de rulment se restutuie integral la plecarea celui vechi iar cel nou trebuie sa-l plateasca tot integral.
Se presupune ca noul proprietar a avut o alta proprietate de unde a luat, tot integral, fondul de rulment. Asadar are banii necesari. Cand dai 70.000 de euro pe un apartament, e o gluma sa dai 10 lei/luna rate la fondul de rulment.
Oricum, blocul are regulile lui: intrebati acolo !
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
1-conform dispozitii in vigoare fondul de rulment se restituie deponentului la tranzactionarea dreptului de proprietate asupra bunului imobil
2-Fondul de reparatii nu se restitui
3-Atat timp cat vanzatorul nu a recuperat fondul de rulment inseamna ca la nivelul apartamentului exista fond in evidenta iar dv va revine obligatia sa achitati lunar cotele de intretinere
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)
Bună ziua vreau să vând un apartament și sunt două sume ... artur1971 artur1971 Bună ziua vreau să vând un apartament și sunt două sume fond de rulment și fond de reparații doamnaa administrator nu vrea să dea banii să mă ... (vezi toată discuția)