avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... venit decent pentru dobandire cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

venit decent pentru dobandire cetatenie romana

Buna ziua,

Cine ma poate ajuta cu o informatie pentru dobandirea cetateniei romaneconf. art.8 din legea nr.21/1991 pentru documentele privind miljoacele legale decente:
Am contract de munca cu venit net de 2800 lei si 2 persoane in intretinere.
La verificarea dosarului ce se ia in calcul salarul net minim pe ec.?, venitul mediu net din Romania.
In situatia mea ar trebui sa-mi suplimentez veniturile pentru a nu fi respins dosarul? Nu stiu la ce sa ma raportez?

Cu stima, multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 22:48, 14 Octombrie 2011
Din experienta ultimilor 3 ani va pot spune urmatoarele (pentru cazul in care sunteti cetatean strai si optati pentru acordarea cetateniei romane):
1. Dosarul nu va fi respins din cauza ca nu realizati un venit considerat de ei "decent"
2. Riscati sa nu vi se acorde cetatenia romana daca nu faceti dovada unui venit lunar cel putin egal cu valoarea salariului mediu net pe economie in Ro, pentru fiecare din membrii familiei Dvs.
Sfat: depuneti la dosar, in copie legalizata,toate actele aditionale care modifica contractul individual de munca, sub orice forma (ex. modificarea programului de munca, schimbarea incadrarii in functie, modificarea salariului etc.)
Multumesc mult !
Cu stima
Puteti sa va mentineti cetatenia, sa dobanditi ambele cetatenii si cred ca puteti sa aveti chiar si mai multe cetatenii. Nu exista un impediment de acest gen in UE atata timp cat statul respectiv accepta asta. A, ca va este sugerat sa renuntati dar nu va poate obliga nimeni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru obtinerea cetateniei romane cat trebuie sa fie salariul minim net? Aschera Aschera Salut! Sunt cetatean moldovean, casatorita cu cetatean roman, am rezidenta permanenta in Romania ca membru de familie de 4 ani si jumatate. In curand voi ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana? papic papic daca un cetatean mexican incheie casatorie cu o cetateanca romana , in romania cand primeste si el cetatenie romana? (vezi toată discuția)
Consultanta juridica pentru stabilirea in romania Virginel87 Virginel87 Sotia mea in 2012 a depus juramintul in sua pentru cetatenia Romana,ne-am casatorit aici in sua in 2011,eu sunt cetatean al Republicii Moldova,intrebarea mea ... (vezi toată discuția)