avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pentru obtinerea cetateniei romane cat trebuie sa fie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pentru obtinerea cetateniei romane cat trebuie sa fie salariul minim net?

Salut!

Sunt cetatean moldovean, casatorita cu cetatean roman, am rezidenta permanenta in Romania ca membru de familie de 4 ani si jumatate. In curand voi face cei 5 ani minim necesari pentru a putea aplica pentru obtinerea cetateniei romane. Una dintre conditii este "dovada mijloacelor legale pentru o existenţă decentă în România". Eu am acum salariu minim brut de 850 lei/luna, urmand ca de la 1 iulie sa-mi fie marit la 1.200 Brut (900 net). Oare acesta din urma poate fi considerat de catre Autoritatea pentru Cetatenie ca venit decent?

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 10:48, 15 Iunie 2014
Conform Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, printre documentele necesare celor care depun odata cu cererea de dobândire a cetâţeniei române în baza Legii 21/1991 , este nevoie şi de dovada mijloacelor legale pentru o existenţă decentă în România, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor - OUG 194/2002 .

Astfel, pe ce functie sunteti incadrata?
daca o autoriatate a statului ar recunoaste(chiar si indirect) ca salariul minim nu asigura o existenta decenta atunci cred ca ne-am afla intr-o situatie cel putin bizara... cred ca acest salariu minim nu asigura nimanui existenta decenta intr-un stat european al anilor 2014, dar mai si cred ca in termeni birocratici salariul minim ar trebui recunoscut ca venit care asigura un trai decent, pentru ca altfel, statul si-ar recunoaste impotenta in legatura cu obligatia s-a constitutionala , aceea de a garanta demnitatea cetatenilor sai, mai ales ca tot prin aceeasi constitutie se prevede instituirea unui salariu minim brut...
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
Ilie Stanica, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain melika melika buna seara.am bilantul in minus,si am depus acte pt.obtinerea cetatenie romane.care ar fi solutiile sa arat un venit net.mi s_a spus ceva de un articol ... (vezi toată discuția)
Legea cetățeniei DenDjoker DenDjoker Bine v-am găsit. Dețin cetățenie română din anul 2001(cu reședință în RM). În anul 2004 m-am căsătorit. Deci avem 10 ani de căsătorie. Legea ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie romana magdalenap magdalenap Sint casatorita de 7 ani cu un cetatean brazilian. Ne gandeam sa facem cererea de acordare a cetateniei romane, dar ne-am ciocnit de doua probleme: 1. Sotul ... (vezi toată discuția)