In cazul in care decizia de incetare e cu acordul partilor sau prin demisie cu preaviz, suntem obligati sa trimitem noi acasa fostului salariat decizia sau este obligatia lui sa vina sa si-o ridice de la firma?
Daca salariatul si-a scris demisia cu un preaviz de 15 zile lucratoare desi a semnat un act aditional ca s-a modificat preavizul la 20, seful a semnat cererea respectiva ca fiind de acord, pot sa-i desfac contractul cu art. 81 alin 1? (Adica- prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dipa implinirea unui termen de preaviz.)
Sau cu art. 81 alin 7 (Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv) Mentionez ca nu s-a renuntat la preaviz, doar s-a acceptat preavizul de 15 zile lucratoare.
Este obligatia angajatorului sa comunice salariatului decizia de incetare a c.i.m. ...Daca preavizul era de 20 de zile lucratoare , iar salariatul a stat doar 15 zile lucratoare , atunci temeiul de drept este art.81 alin.7 C.mun.
Demisie
samo
am semnat contractul de munca in ianuarie;in 21 mai mi-am dat demisia ,acum trebuie sa stau in preaviz 20 de zile?:( (vezi toată discuția)