avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii de incetare a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii de incetare a CIM

In cazul in care decizia de incetare e cu acordul partilor sau prin demisie cu preaviz, suntem obligati sa trimitem noi acasa fostului salariat decizia sau este obligatia lui sa vina sa si-o ridice de la firma?
Daca salariatul si-a scris demisia cu un preaviz de 15 zile lucratoare desi a semnat un act aditional ca s-a modificat preavizul la 20, seful a semnat cererea respectiva ca fiind de acord, pot sa-i desfac contractul cu art. 81 alin 1? (Adica- prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dipa implinirea unui termen de preaviz.)
Sau cu art. 81 alin 7 (Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv) Mentionez ca nu s-a renuntat la preaviz, doar s-a acceptat preavizul de 15 zile lucratoare.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 12 Octombrie 2011
Este obligatia angajatorului sa comunice salariatului decizia de incetare a c.i.m. ...Daca preavizul era de 20 de zile lucratoare , iar salariatul a stat doar 15 zile lucratoare , atunci temeiul de drept este art.81 alin.7 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau incetarea activitatii cu acordul partilor? bastettgv bastettgv Buna ziua. Daca azi imi dau demisia din functie este nevoie sa stau cele 20 zile lucratoare de preaviz?!? In contractul individual de munca sunt trecute 15 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie samo samo am semnat contractul de munca in ianuarie;in 21 mai mi-am dat demisia ,acum trebuie sa stau in preaviz 20 de zile?:( (vezi toată discuția)