avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECUPERARE BANI DE LA PERSOANA FIZICA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECUPERARE BANI DE LA PERSOANA FIZICA

Buna ziua,am si eu o intrebare,daca imi puteti raspunde,situatia este in felul urmator,la sfarsitul anului 2008 i-am inprumutat o suma de 5000 euro unui ,,prieten,,,bani pe care trebuia sa mii returneze in 3 luni.nu mi ia returnat in lunile respective,am facut un contract la notar prin care i-am dat suma de 5000 euro,si in contract el ne-a dat garantie toate bunurile mobile si imobile.banii nu iam recuperat nici in ziua de azi,el fiind plecat in statele unite.am apelat la un executor,am facut blocare de conturi,dar el nu are nimik in conturi,am castigat o data 500 euro dintr-un cont de la o pensie de veteran.el sia trecut toate bunurile pe numele lui soacra sa,nu are nici un bun pe numele lui,si nici nu lucreaza,doar avand o pensie de veteran de la revolutie,dar nu avem dreptul la ea...deoarece e pensie de veteran..asa zice legea!
Acum as vrea sa va intreb ce am putea face?cum putem proceda sa recuperam banii?el este venit in tara.Va multumesc mult pentru amabilitate.Astept un raspuns cand puteti dumneavoastra.multumesc.o zi buna.
Cel mai recent răspuns: petronelasavva , utilizator 13:15, 22 Octombrie 2011
puteti incerca sa anulati transferurile de bunuri din patrimoniul sau in patrimoniul soacrei. Sunt sigur ca nu exista si o plata efectiva a pretului aferent transferurilor respective deci aveti sanse mari sa obtineti anularea actelor de dispozitie ca fiind facute in frauda creditorilor.

este posibil ca o asemenea actiune sa il sperie destul de mult cit sa va dea banii.
Executorul judecatoresc se ocupa de aceasta problema.
Daca nu are nimic in proprietate si nici bani in cont nu va ramane decat sa asteptati si sa reluati ulterior executarea silita...dupa un an sau doi...
Daca vanzarea catre soacrea a fost facuta ulterior contractului de imprumut puteti cere in cadrul unei actiuni revocatorii anularea actelor respective
Vanzarea nu a fost facuta dupa contractul de imprumut.
matahachiro a scris:

puteti incerca sa anulati transferurile de bunuri din patrimoniul sau in patrimoniul soacrei. Sunt sigur ca nu exista si o plata efectiva a pretului aferent transferurilor respective deci aveti sanse mari sa obtineti anularea actelor de dispozitie ca fiind facute in frauda creditorilor.

este posibil ca o asemenea actiune sa il sperie destul de mult cit sa va dea banii.

Transferurile de bunuri au fost facute, cred, cu mult timp inainte de a-i imprumuta eu banii.Sincer va zic ca nu stiu ce sa mai fac . Daca mai aveti vreo parere, va rog sa imi raspundeti.Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Recuperare bani cumparare casa vrobu vrobu Buna ziua, in 2007 am cumparat ( impropriu spus ), punand bani impreuna, eu , sotia mea si socrii mei, un apartament cu trei camere. Eu si sotia am platit ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Ajutor recuperare imprumut de la persoana fizica cata25 cata25 Am si eu o problema cu o persoana care i.am inprumutat o suma de bani si nu mai vrea sa mii inapoieze. Pot sa ii mai recuperez? Multumesc! (vezi toată discuția)