avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna externa

Din luna august sotul meu lucreaza pentru o firma din Romania care isi desfasoara activitatea in Franta. Timp de 2 luni diurna a fost 50 euro pentru fiecare zi lucrata iar acum patronul a hotarat sa o micsoreze la 40 de euro iar salariu minim care este trecut in contract din Romania nu il primeste nici in tara nici in Franta desi atunci cand a semnat contactul se intelesera ca salarul din tara il va primii in euro impreuna cu diurna. Nu stiu care este diurna legala externa dar cea de 50 euro a fost stabilita de patron spunand ca cu aceasta diurna va ajunge la salariul minim din Franta.(programul de lucru fiind de luni pana vineri iar sambata si duminica fiind o exceptie , 8 ore pe zi) Sotul meu castiga intr-o luna 1200 din care patronul ii tragea 286 chiria si utilitatile, acum la acelasi nr de zile va lua 960 din care i se va trage tot 286. Si daca mai scazi si 200- 300 euro mancarea si ce mai strica el ramane cu foarte putin. Intrebarea mea este ce se poate face ptr ca aproape 400 euro (la sfarsit de luna) cred ca este putin avand in vedere ca este departe de familie si mai sunt si nevoile de acasa. Va multumesc
0
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 12 Octombrie 2011
Pentru Franta:
Diurna = 35 EUR x 0,75 x 1,15 = 30,18 euro/zi

Nivelul maxim al diurnei externe deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit pentru agentii economici care trimit angajati in delegatie in strainatate este de 2,5 ori diurna externa mai sus mentionata.

Asadar, diurna de 40 euro acordata de catre angajator se incadreaza in limitele legale ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O informatie va rog chitoiu chitoiu Servus tuturor ! Sunt sofer profesionist si lucrez in spatiul european . Sunt interesat daca firma trebuie sa-mi pkateasca diurna zilnica si care este ... (vezi toată discuția)
Diurna personal delegat in franta carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Stie cineva care este diurna ce se acorda muncitorilor delegati in Franta ? ... (vezi toată discuția)