sinteti sigura ca ati citit corect legea ?
Asa prevede legea mai sus amintita dupa care trebuie sa functioneze oricare asociatii. In acelasi timp legea lasa la latitudinea asociatiilor sa-si schimbe nr. de zile (15) cum doresc, dar in principiu cam toate asociatiile merg pe acest nr. de zile de referinta.
poate se refera la faptul ca solicitantul trebuie sa ceara scris acest lucru. desi administratorul baga oricind una sau mai multe persoane la intretinere la diverse apartamente doar pentru ca au vazut acel numar de persoane intrind in acel apartament citeva zile (care pot veni ziua in vizita si pleca seara, fara a locui la respectiva adresa, sau nevenind toata luna in vizita), acesta ii vene intotdeauna numai intrind, "omitind" sa vada faptul ca si ies din bloc, deci ca nu locuiesc in acel/acele apartament/e
In adunarea generala se poate modifica acest nr. de zile. Dupa cate stiu eu "minim" inseamna "cel putin". Eu am spus ca daca locuieste mai putin de 15 zile, adica 2,3,4,.....15 poate fi scutit de la plata intretinerii. E mai simplu de citit legea. Si acolo unde am specificat e scris cum nu se poate mai clar.
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana SI CARE TREBUIE SA FIE de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;