avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... geam spart
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

geam spart

luna trecuta,a fost la tatal meu in vizita(tata fiind depanator)o anume persoana in interes de serviciu,fiind prima data cand acea persoana vine la noi.cand acesta a coborat sa plece,nu sunt sigura cum a facut,dar fara intentie in mod sigur,a spart unul din geamurile de la scara.Acum,luna aceasta la intretinere,doamna administrator ne-a bagat noua la plata geamul cu pricina.Normal ca nu imi convine sa platesc ceva ce nu am spart eu sau altcineva din familia noastra,mai precizez si ca avem pe scara un betivan care aproape luna de luna sparge geamurile la scara,dar el nu le-a platit niciodata,ci costurile au fost repartizate la toti locatarii,nu inteleg de ce nu s-a procedat si acum la fel.Intrebarea mea este,sunt obligata sa platesc acel geam?si inca o problema ar fi,eu impreuna cu sotul meu,am fost bagati de luna aceasta la intretinere,dar tin sa precizez ca noi nu prea stam aici,intrucat mai stam si la el acasa,asta insemnand,cam o saptamana la ai mei si una la ai lui,alternand tot timpul.Este corect ce face administratora,si daca nu este,ce masuri ar trebui sa iau impotriva acesteia?
Cel mai recent răspuns: ContSters43672 , utilizator 16:27, 17 Septembrie 2008
Cred ca sustinem toti 3 acelasi lucru, dar ....in fine....problema, in mod practic, nu e atat de usor de rezolvat cum scrie in lege. Problema tine de ce fel de om e administratorul, ce fel de oameni sunt proprietarii cu problema de scos sau de bagat persoane de la/la plata, de fapt cine sta sa pandeasca cand ies si cand pleaca oamenii din apartament. Sunt foarte diverse situatii....si pana la urma eu spun ca rezolvarea problemei va veni odata cu capatarea bunului simt si din partea unora si din partea altora. Si la urma-urmei cat plateste o persoana pentru ce se mai imparte la pausal a devenit o suma destul de rezonabila. Dar cei care se fofileaza sa plateasca vor sa mai ciupeasca putin din buzunarul celorlalti, administratorul vrea sa nu-i invete cu narav sau pur si simplu i se pune capsa pe cate unul din bloc si-l sicaneaza cu persoanele venite in vizita si puse la plata. Cred ca suntem departe de a rezolva problema asta in blocuri....foarte departe...si ea e lasata cam la voia intamplarii...asa ca ne descurcam cum putem. Dar bunul simt trebuie sa-l recapatam, altfel vom ajunge sa ne dam in cap vecin la vecin.
administratorul este interesat de nr de persoane..in plus ,pt ca mai ciupeste ..la rubrica gunoi.In rest ch.pt lumina ,om de servici,etc se modifica f putin ca valoare.Insistenta de a pune persoane in plus era de la lipsa apometrelor si punerea pausal a consumului de apa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza consumul de apa pe luna cind proprietarul nu il declara ,dar totusi are contorizare. carmen-69 carmen-69 As avea mare nevoie de ajutor pentru a rezolva aceasta problema: la inceputul lui ianuarie 2009 am plecat in strainatate, la munca pentru mai mult timp. In ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile ukutza ukutza buna ziua, Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ... (vezi toată discuția)