Buna ziua. As dori sa stiu care mai este legislatia privind indemnizatia de crestere pentru al doilea copil. Eu am nascut in martie 2010 si sunt in concediu de crestere copil pana in martie 2012. Insa as dori ca anul urmator (2012) sa nasc al doilea copil. As vrea sa stiu ce indemnizatie as putea primi, daca dupa ce ma voi intoarce la serviciu nu voi avea 12 luni lucrate ( ci poate doar 6, 9 sau 10 luni). Multumesc.
1. - Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra direct in CCC2.
- Daca veti alege varianta cu pana la 1 an veti primi aceeasi indemnizatie dar nu mai mare de 3400 lei.
- Daca veti alege varianta cu pana la 2 ani veti primi aceeasi indemnizatie dar nu mai mare de 1200 lei.
- Pentru al doilea copil nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = pre si postnatal = sarcina si lauzie).
- Veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
2. - Daca vesti naste dupa ce se termina CCC1, veti relua activitatea la locul de munca, veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- In cele 12 luni premergatoare nasterii sunt luate in calcul si lunile in care ati fost in CCC1.