avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate dupa concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate dupa concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua,
sunt in concediu crestere a primului copil pana la sfarsitul anului 2012 si urmeaza sa nasc al doilea copil in octombrie 2012. Pentru calculul concediului de maternitate pentru cel de-al doilea copil ce venituri mi se iau in calcul, salariul brut de incadrare sau indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 22 Mai 2012
1. Deoarece veti naste al doilea copil inainte sa se termine primul concediu crestere copil (CCC1) nu veti mai putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci veti intra direct in CCC2.

2. - Dupa ce se naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator sa va prelungeasca suspendarea contractului individual de munca (CIM) pana ce al doilea copil implineste 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianta optati).
- Atatasti la cerere o coie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. Apoi va duceti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completati cererea pentru a intra direct din CCC1 in CCC2

4. Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privind al doilea copil Uana Uana Buna ziua. As dori sa stiu care mai este legislatia privind indemnizatia de crestere pentru al doilea copil. Eu am nascut in martie 2010 si sunt in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)
Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)