am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in concediu , sau in prenatal?
buna intri direct in concediu ca nu mai ai dreptul la prenatal si post natal,dupa ce faci o cerere de prelungire a concediului pentru copil la firma,stiu pt ca si eu sunt in aceeasi situatiu
A) Daca nasteti pana pe data de 19.10.2012, inclusiv, veti trece direct din CCC1 in CCC2:
- faceti o cerere catre angajator de prelungire a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si atasati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil;
- cu o copie dupa decizia angajatorului de prelungire a suspendatii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completati cererea pentru CCC2;
- indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatioa pentru CCC1 dar:
* nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 1 an a copilului;
* nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 2 ani a copilului.
B) Daca nasteti incepand cu data 20.10.2012:
- faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 20.10.2012;
- cu aceeasi data prezentati certificat medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal);
- in continuare procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1;
- indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu 75% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului;
- in cele 12 luni intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1 si cele din indemnizatia pentru concediul de maternitate;
- in aceasta situatie este posibil ca indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat indemnizatia pentru CCC1;
- indemnizatia pentru CCC2 va fi si in functie de varianta pe care o alegeti, adica:
* nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 1 an a copilului;
* nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la varsta de 2 ani a copilului.