Buna seara,
Am si eu o problema la care solicit raspuns, va rog foarte frumos.
Sint divortata de peste doi ani si am o fetita de 4 ani pe care o cresc singura, locuind la parintii mei.
Tatal fetitei inca de cind s-a nascut, nu si-a exercitat niciodata in nici un fel absolute nici una dintre atributiile unui tata. Am fost casatoriti aproape un an, dupa care am decis sa divortez vazind ce fel de om era cu adevarat si vazind ce viitor eu si copilul vom avea. Incepuse sa lipseasca si noptile de acasa, de munca nu era interesat, nu avea servici si nici nu planuia sa gaseasca ceva, deci era trist, nu aveam bani de mincare, haine, cele de trebuinta copilului, si nu am mai putut sta in acel climat bolnav, impreuna cu copilul meu. In fine de patru ani parintii mei m-a ajuta sa-mi cresc fetita, la momentul divortului nu am avut nici o pretentie de pensie alimentara de la el, stiind ca nu va avea de unde, si ca nu se va obosi, si efectiv nu am vrut sa mai aud de el niciodata, sa nu aiba nici un drept asupra copilului.
El m-a tot somat in trecut sa fac testul AND al copilului, pe banii mei, si nu am fost de acord. Nu mi s-a parut normal sa platesc tot eu, mama care isi creste singura copilul, pentru a afla paternitatea copilului de care el era interesat. Nu i-am refuzat dreptul testului AND la momentul acela, numai ca nu am vrut sa-l platesc eu. Nu am mai auzit de el de vre-o doi ani, insa acum m-a dat in judecata pentru a face testul ADN si cred eu ca scopul lui pe timp indelungat ar fi sa-mi ia copilul. Am avut infatisare la process azi si am fost socata de cum mi s-a vorbit de catre judecatoare. Am zis ca intre timp nici eu ni mai sint de acord cu testul AND, ca nici nu mai conteaza acum dupa patru ani daca el crede sau nu ca e tatal copilului, atita vreme cit el nu s-a interesat niciodata de fetita. Nici macar odata. Mi s-a raspuns ca eu nu am nici un drept sa decid daca sa se faca sau nu testul ADN. Oare asa e ?
Si ce demers as putea eu face astfel incit sa nu mai fim hartuite niciodata de acest om, caruia defapt nu ii pasa deloc. Va inchipuiti ca efectiv mi-e frica de siguranta fetitei si de integritatea ei fizica si psihica in viitor. Nu stiu la ce sa ma astept de la acest om, care pe de o parte nu suna niciodata, sau nu viziteaza niciodata fetita, dar in schimb vrea sa stie dupa patru ani daca e tatal ei, si eventual sa isi reintre in drepturi legale, ca paternale, va asigur, nu-l intereseaza. Va rog mult sa ma indrumati in ce directie trebuie sa ma indrept, ca nu mai stiu ce sa fac si ce sa cred…
Multumesc foarte mult pentru timpul D-vs.
Nu v-ati gandit ca e posibil ca fostul sot sa il intereseze pentru ca de fapt nu mai doreste sa il mosteneasca fetita??
Probabil are vre-un scop...
Trebuie sa analizam ce a cerut instantei...iar mai apoi sa ne dam seama de utilitatea testului ADN (care pe undeva insumeaza si paternitatea....) insa se ridica un semn de intrebare asupra motivelor, a temeiului , si a circumstantelor...
Trebuie sa va angajati si dv. un avocat. deoarece e vorba de interesul minorei. si in plus ''hartuirea '' de care spuneti...:(
Test de paternitate
icantemir
Sunt divortat din septembrie 2010, am pierdut custodia fetitei de 3.7 ani. Fosta sotie avea o relatie extraconjugala cu un colonel pensionar-politician. Dupa ... (vezi toată discuția)