Ce se intampla dupa ce ai fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare, hotararea este definitiva.
Cata perioada se face in inchisoare?
In inchisoare toti detinutii sunt la acelasi loc?
Se mai poate reduce pedeapsa?
Aveti de executat 2 ani.Pedeapsa se poate reduce pentru buna purtare in inchisoare..Referitor la intrebarea"In inchisoare toti detinutii sunt la acelasi loc?"depinde unde veti executa pedeapsa.
Inchisoare se face in principiu 2 ani. Daca totusi sunteti stăruitor în muncă, disciplinat şi dati
dovezi temeinice de îndreptare puteti fi liberat conditionat la ispasirea a 2/3 din pedeapsa.
Viata in penitenciar difera de la un penitenciar la altul in functie de locatie, gradul de securitate, etc. In general detinutii stau in celule cu 10-15 paturi.
Nu sunt eu persoana in cauza, ci un nepot, si intreb pt a o linistii pe mama lui care este DISPERATA.
Un avocat pe care l-a consultat i-a spus ca va face max. 2-3 luni, ca daca munceste se reduce din pedeapsa, nu va fi la un loc cu infractori '' grei''.
2-3 luni din 2 ani e cam putin, dar posibil sa iasa dupa aprox 1 an si 4 luni, sau chiar mai repede daca si munceste.
In tot cazul trebuie sa aiba o coinduita buna in detemtie.
Gratiere
mariana pop
as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu o informatie legat de gratieri .
In ce conditii se aplica gratierea daca se fac gratieri anul acesta la ... (vezi toată discuția)
Transfer penitenciar
elena_h
Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)