avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie dna
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie dna

Am primit si eu o citatie de la dna, cum ca trebuie sa fiu audiat intr-un dosar cu mita pentru permis auto.Acum, eu am dat bani pentru k mi s-a spus k dak nu dau e posibil sa il iau foarte greu pt ca in aceea perioada(decembri 2010) toti vroiau bani si ca era "foame mare" si buzunare goale.acum eu sunt chemat pe data de 18 luna aceasta si vreau sa stiu si eu daca voi pati ceva,mi se va lua permisul, voi primi vreo amenda, am nevoie de avocat, ce consecinte voi suporta eu.
Va rog dati-mi si mie un raspuns. Cu stima gabriel
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:33, 13 Octombrie 2011
Este posibil sa va fie anulat permisul auto pentru ca a fost obtinut fraudulos. De asemenea riscati sa fiti acuzat de dare de mita.

ART. 255
Darea de mită
Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în modurile şi
scopurile arătate în art. 254, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Fapta prevăzută în alineatul precedent nu constituie infracţiune atunci când
mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mita.

Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă autorităţii fapta mai înainte ca
organul de urmărire să fi fost sesizat pentru acea infracţiune.
Dispoziţiile art. 254 alin. 3 se aplică în mod corespunzător, chiar dacă oferta
nu a fost urmată de acceptare.
Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat în
cazurile arătate în alin. 2 şi 3.

Angajati un avocat, va va fi foarte necesar in momentul in care procurorul va dori sa depuneti anumite declaratii.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Aveti toate sansele sa raspundeti pt infractiunea de "dare de mita" si nu prea este de glumit. Faptul ca vi s-a spus ca veti lua permisul mai greu daca nu dati banii nu echivaleaza cu o constrangere, nu v-a pus nimeni pistolul la cap si aveati posibilitatea sa dati de permis la o scoala mai serioasa care sa nu expuna astfel de pretentii, de asemenea puteati sa nu dati banii si sa incercati sa luati examenul pe baza bunei pregatiri sau o ultima posibilitate era ca in momentul in care vi s-au cerut banii sau chiar i-ati dat sa denuntati fapta.
Sunt sigura ca ati fi putut lua permisul si fara sa dati mita, doar cu ajutorul pregatirii dvs., asadar la prima vedere fapta dvs se incadreaza perfect la infractiunea de "dare de mita" si va sfatuiesc sa va luati un avocat.
Permisul si eu zic ca se va confisca.
Ar fi bine sa aveti avocat intrucat nu se poate stii niciodata clar ce se poate intampla.
Avocatul isi poate da seama de anumite lucuri care sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat si flagrant annaanna annaanna Buna ziua Pot primi pedeapsa cu suspendare in cazul in care sunt cercetat pentru conducere cu permisul supendat si flagrant pentru dare de mita unui ... (vezi toată discuția)
Mita cu bani falsi CorneliaTurcu CorneliaTurcu Stie cineva daca exista infractiunea de dare de mita, daca banii oferiti sunt falsi? Multumesc (vezi toată discuția)
Furt calificat cu antecedente nccionut nccionut buna ziua! situatia mea este putin cam comlicata :( !!! sa incep: anul trecut prin iunie impreuna cu un coleg de facultate am fost prinsi intr-un supermarker ... (vezi toată discuția)